Ingezonden persbericht

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag

Our Fashion ­ Our Textile: een totaalbeleving door studenten Textiel en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

De afdeling Textiel en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag profileert zich als een unieke opleiding in Nederland. Als ze haar academiejaar afsluit, doet ze dat op een eigenzinnige wijze: niét met een klassieke modeshow, niét met een traditionele tentoonstelling, maar met een echt festival. De mooie locatie van de academie zal op vrijdagavond 13 juni het decor zijn van een totaal-gebeuren. Dan wordt de academie omgetoverd tot een groot festivalterrein, waarbij de hele afdeling zich zal presenteren en de afstudeerders hun eindexamenwerk tonen.

Textiel- en Modeparcours
Elke eindejaarsstudent presenteert van zaterdag 14 juni tot en met woensdag 18 juni op verschillende locaties in de stad Den Haag zijn eindexamenwerk. Via dit parcours gaat de kersverse ontwerper met zijn werk voor het eerst de confrontatie aan met journalisten, een groot publiek, en niet in het minst met een ruimte.

Eindexamenexpositie
Het werk van de eindexamenstudenten Textiel en Mode is ook te zien tijdens de Eindexamenexpositie 2008 die de KABK elk jaar academiebreed organiseert. Deze expositie vindt plaats van zaterdag 28 juni t/m zondag 6 juli. Tevens presenteren studenten Beeld en Geluid/ArtScience (ook tweede fase), Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur, Post Graduate Industrial Design en Type and Media hun werk in het academiegebouw aan de Prinsessegracht 4.

Foto's van eindexamenwerk van studenten Textiel en Mode kunt u downloaden via www.kabk.nl/pers/eindexamen. Binnenkort is hier tevens ander eindexamenmateriaal op te vinden.

....................................

Noot voor redacties,