Mis(s) 2006 Roos Prommenschenckel lanceert wereldwijd unieke lijn


Nederland Positief ambassadrice zet missie voort

AMSTERDAM, 20080512 -- Roos Prommenschenckel, Mis(s) 2006 en ambassadrice van Nederland Positief en Zonnebloem Linq zal, met financiële ondersteuning van de NSGK, op 14 mei 2008 in hotel The Grand te Amsterdam een unieke lijn introduceren. Zij doet dit door middel van een modeshow met bekende Nederlanders waaronder actrice Liza Sips (GTST), presentatrice Marielle Bastiaansen (bekend van het RTL-programma Looking Good) en acteur Levi van Kempen (ONM).

Prommenschenckel won in 2006 de allereerste mis(s)verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking, een initiatief van Lucille Werner. Na het winnen van deze mis(s)verkiezing heeft zij zich hard ingezet om de positie rond mensen met een lichamelijke beperking te verbeteren. Zo is zij onder andere in gesprek gegaan met Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en André Rouvoet en maakte zij een kalender van 12 vrouwen met een lichamelijke beperking.

Haar Mis(s) titel heeft haar ertoe gebracht om haar werkzaamheden onder te brengen in de stichting "Roos Prommenschenckel Foundation". Op deze wijze, gedreven door enthousiasme en doorzettingsvermogen, zal zij zich blijven inzetten voor de positie van mensen met een lichamelijke beperking in de samenleving. Deze lijn is het eerste grote project van de Roos Prommenschenckel Foundation (www.roosprommenschenckelfoundation.nl). Het project wordt gefinancierd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap om, met hun beperking, zo normaal mogelijk te kunnen leven (www.nsgk.nl).





Ingezonden persbericht