Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 099

datum: 29 april 2008

Drie discussieavonden over plannen Wagenwerkplaats Amersfoort

Meepraten en discussiëren over de plannen voor de Wagenwerkplaats? Dat kan! Op 14, 19 en 29 mei worden in het informatiecentrum op de Wagenwerkplaats drie discussieavonden gehouden, waarbij steeds een ander thema centraal staat. Alle avonden zijn van 20.00 uur tot 22.30 uur en worden bijgewoond door respectievelijk wethouder Eerdmans, Van Daalen en Luchtenveld.

Doel van de plannen voor de Wagenwerkplaats is om het industrieel erfgoed te bewaren en er een nieuwe culturele en economische toekomst aan te geven.

In de periode dat de visie ter inzage ligt kunnen belangstellenden en belanghebbenden op drie thema-avonden mee discussiëren over de plannen. Die thema's zijn:
- 'De plek van de Wagenwerkplaats in Amersfoort'. (woensdag 14 mei)
- 'Soesterkwartier en Wagenwerkplaats. Wat hebben die met elkaar?' (maandag 19 mei)
- 'U als buren van de Wagenwerkplaats' (donderdag 29 mei)

Op de avonden worden de visie, Masterplan en een maquette gepresenteerd, is er een virtuele simulatie en geven het Burgerinitiatief, NS Poort en de gemeente hun mening over de plannen. Bezoekers van de avonden kunnen voor de pauze in de zaal en na de pauze in groepjes met het Burgerinitiatief, NS Poort en de gemeente apart in discussie. De reacties en ideeën van de avonden worden tijdens de Week van de Wagenwerkplaats (31 mei tot en met 2 juni) teruggekoppeld in een talkshow op vrijdag 31 mei.

De discussieavonden worden gehouden in het informatiecentrum op de Wagenwerkplaats. Dit is te vinden in de loods achter het pand van Van Zwieten architecten en bereikbaar vanaf de ingang Soesterweg 244, eerste weg rechts. Of via de Piet Mondriaanlaan, doorgaande weg volgen en vlak voor de Soesterweg (portiersloge) links.

Tot en met woensdag 11 juni 2008 ligt de visie van de Wagenwerkplaats ter inzage in de Informatiewinkel in De Observant aan het Stadhuisplein 7. Iedereen kan schriftelijk op het plan reageren en reacties opsturen naar de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, afdeling Economische Ontwikkeling, t.a.v. de heer H.N. Abrahams, postbus 4000 3800 EA Amersfoort. Voor meer informatie over de Wagenwerkplaats: www.amersfoort.nl/wijken onder Soesterkwartier.

Informatie: Reina van der Wal, communicatie adviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 50 19 of 06 52 51 30 41, e-mail r.vanderwal@amersfoort.nl.


---- --