Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 13-05-08

Nummer: 18

Op dinsdag 13 mei 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Lokale inburgeringagenda van start
Het college stelde de lokale Inburgeringagenda vast. Het doel van deze Lokale Inburgeringagenda is het verbeteren van de kwaliteit van de inburgering. Zo wordt participatie van groepen allochtonen in Capelle aan den IJssel bevorderd. Twee groepen inburgeraars waren leidend bij de uitwerking van het programma; de groep inburgeraars met uitstroomperspectief 'werk' en 'maatschappelijke participatie'. Deze vormen de grootste groep inburgeraars in de gemeente. De planning van de realisatie van de inburgeringagenda loopt van mei tot eind 2009. Een eindevaluatie en voorstellen tot (verdere) aanpassing van het inburgeringprogramma zijn hierbij inbegrepen.

Opdracht Europese aanbesteding glasverzekering gemeentelijke sport-, welzijns- en onderwijsaccommodaties Het college besloot de aanbesteding voor een glasverzekering voor de gemeentelijke sport-, welzijns- en onderwijsaccommodaties te gunnen aan 'De Samenwerking'. Er zijn drie verzekeringsmaatschappijen vergeleken. Op dekking, dienstverlening en advisering is er nauwelijks verschil tussen de aanbieders. 'De Samenwerking' is de meest voordelige. De overeenkomst gaat in op 1 augustus 2008. Doordat de schadelast in 2007 veel lager was dan van 2001 tot 2006, is er een positief aanbestedingsresultaat van E 37.700, -. Dit bedrag wordt betrokken bij de Voorjaarsnota 2008.

Gezondheidsnota 2008-2011 'Samen gezond in Capelle' Op 22 april 2008 werd de gezondheidsnota 2008-2011 'Samen gezond in Capelle' behandeld in de commissie Dienstverlening. Er werden vier aanpassingen voorgesteld:
1. Een aanvalplan over alcoholgebruik opstellen;
2. De ambitie 'tegengaan softdrugsgebruik' aanscherpen;
3. Hoge bloeddruk als symptoom benoemen;

4. Aandacht voor voorlichting over seksueel overdraagbare aandoeningen. Het college besloot de aanpassingen te verwerken in de concept-Gezondheidsnota 2008-2011.

Uitbreiding Trouwlocaties
Inwoners hebben steeds meer behoefte eigen keuzes te maken, ook als het gaat om trouwlocaties. In vele andere gemeenten is het mogelijk op andere plekken dan het gemeentehuis te trouwen. Het college besloot daarom het aantal trouwlocaties binnen de gemeente uit te breiden. Het hoofd van de afdeling Publiekszaken wijst de nieuwe trouwlocaties aan. In het 1e kwartaal van 2009 wordt een evaluatie van dit beleid aan het college voorgelegd.

Reactie Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat op voornemen uitbreiding trouwlocaties Het college besloot niet mee te gaan met de bezwaren die de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat uitte tegen het uitbreiden van trouwlocaties, maar wel bereid te zijn te bezien of er gevolgen zijn voor de stichting en welke oplossingen daarvoor gevonden kunnen worden.

Overdracht c.q. gebruik voortuinen aan de Merelhoven/Merellaan Op 28 augustus 2007 besloot het college akkoord te gaan met de overdacht van stukjes gemeentegroen die vastzitten aan de voortuinen aan de Merelhoven en Merellaan. Het college besloot 55 koopovereenkomsten met betrokken bewoners van de Merelhoven aan te gaan. Ook besloot het college 31 gebruiksovereenkomsten aan te gaan met bewoners van Merelhoven en Merellaan, deze grond kon niet worden overgedragen vanwege de kabels en leidingen in de grond.


---