Politie Brabant-Noord

Verkeersmisdrijf nog niet opgelost, dader moet gevonden worden!

Oss, 14-05-2008 o Verkeersmisdrijf nog niet opgelost, dader moet gevonden worden!

Vandaag herhalingen Tv-programma Opsporing Verzocht

De politie is in het onderzoek naar de doorrijding gepleegd op woensdagmorgen twee april omstreeks half zeven op de splitsing tussen de A50 richting Eindhoven en de A59 richting 's-Hertogenbosch nog niet veel verder gekomen. Daarom is de hulp ingeroepen van het Nederlandse publiek. Het programma Opsporing Verzocht van de AVRO besteed uitgebreid aandacht aan de zaak met een reconstructie. Vandaag kunt u de uitzending nogmaals in de herhaling zien.

Op de splitsing heeft op die tweede april een aanrijding tussen twee bestelbusjes plaatsgevonden waarbij twee mensen gewond geraakt zijn. Eén van hen werd levensgevaarlijk gewond. De veroorzaker van de aanrijding, een witte bestelbus van het merk Mercedes en voorzien van een nieuw bedrijfskenteken, heeft zijn weg vervolgd in de richting van 's-Hertogenbosch. Er stond geen bedrijfsnaam op de bestelbus. De politie is dringend op zoek naar informatie over deze bus of naar getuigen van het ongeval.

Het busje met vier inzittenden reed op de A50 en nam op de splitsing de A59 in de richting van 's-Hertogenbosch. Ze reden op de linkerrijstrook toen de witte Mercedesbus, vanaf de rechterrijstrook tegen hun aan reed. Hierdoor raakte het eerste busje in een slip en rolden meerdere malen over de kop. Eén inzittende vloog uit het busje, een 22-jarige passagier uit Ravenstein. Hij is ernstig gewond geraakt en is met de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Hij heeft ernstig hoofdletsel en meerdere breuken in zijn lichaam. Nu, ruim een maand later, komt hij langzaam bij uit zijn coma. Hoe zijn herstel zal gaan verlopen is nog niet duidelijk.