Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Yoggie USB beveiligingssticks voor draadloos internet nu ook in Nederland

Een complete beveiligingsoplossing op één USB stick

Tiel, mei 2008 - Stebis introduceert de Yoggie USB beveiligingssticks op de Nederlandse markt. Deze complete mini-computers in USB formaat vangen virussen en dergelijke van internet op voordat ze een notebook kunnen bereiken. Bovendien maken deze beveiligingssticks een notebook onzichtbaar voor anderen op het netwerk. Daarmee bieden ze bij gebruik van bijvoorbeeld een Hotspot een prima alternatief voor de ontbrekende beveiligingsvoorzieningen van een bedrijfsnetwerk.

Dankzij het toenemend aantal Hotspots is het steeds makkelijker om met een notebook verbinding te maken met internet. Maar al deze 'wisselende contacten' via openbare en onbeveiligde toegangspunten maken de gebruiker wel kwetsbaar voor virussen, Trojaanse paarden en ander onheil. Want de beveiligingsvoorzieningen van een zakelijk netwerk, zoals een firewall, werken niet bij Hotspots. Software op de notebook biedt weliswaar bescherming, maar pas achteraf wanneer het virus al is binnengedrongen. De Yoggie USB beveiligingssticks maken er al korte metten mee voordat een virus de notebook binnendringt.

Stebis heeft de exclusieve distributierechten voor Nederland van de Yoggie USB beveiligingssticks. De Yoggie USB stick is te koop bij de betere computershops of te bestellen via www.stebis.nl

De Yoggie USB sticks zijn in drie soorten verkrijgbaar:


* De Gatekeeper Pico Pro biedt een notebook bij een Hotspot minimaal hetzelfde beveiligingsniveau als bij het bedrijfsnetwerk. Alle beveiligingstoepassingen uit de zakelijke omgeving zijn hiermee nu beschikbaar op één USB stick. De Gatekeeper Pico Pro kost 159 euro. Het product is op de CeBIT onderscheiden met de Innovationspreise 2008 voor IT Security.


* De Gatekeeper Pico is een particuliere uitvoering van de Pro-versie met bijvoorbeeld ouderlijk toezicht, in plaats van de puur zakelijke toepassingen zoals VPN client en webfiltering. De Gatekeeper Pico kost 129 euro.


* De eenvoudigste versie uit de serie is de Firestick Pro van 99 Euro. Deze biedt de functie van een zogenaamde Hardware Firewall die het IP-adres van de computer verbergt. Daardoor is de computer bij Hotspots onzichtbaar voor eventuele hackers. Dit product is op de Consumer Electronics Show onderscheiden met de Best of Innovations 2008 award.

Over Yoggie Security Systems
Yoggie Security Systems is in 2005 opgericht door Shlomo Touboul, voorheen CEO en oprichter van Finjan Software en uitvinder van de Behavior Based Blocking Technology. Dit is de basistechnologie van de Yoggie Gatekeeper, hardware/software USB beveiligingsoplossing. De robuuste mini Gatekeeper combineert de best mogelijke internetbeveiliging en beveiligingsapplicaties met gepatenteerde technologie en onderschrijft hiermee de missie van Yoggie Security: "Het aanbieden van nieuwe en innovatieve producten ter bescherming van remote en mobiele laptopgebruikers tegen bekende en onbekende internetbedreigingen met een probleemloze "connect & forget" oplossing".

Over Stebis
Stebis BV is sinds 1985 een value added distributeur die oplossingen levert voor niche- en mainstream markten op het gebied van desktop, notebooks, servers, geheugen, storage, backup, multimedia alsook netwerken en communicatie. Dit gebeurt met een gesegmenteerd marketingbeleid gericht op de reseller en retailer, de gebruiker, zowel zakelijk als particulier.



Ingezonden persbericht