Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorburg, 14 mei 2008

Total krijgt landelijk dekkend AdBlue-netwerk

In de komende maanden implementeert oliemaatschappij Total een landelijk dekkend AdBlue-netwerk middels haar tankstations langs de snelwegen. Hiermee biedt Total de transporteur als eerste oliemaatschappij een dergelijk compleet netwerk aan, waar hij door heel Nederland en op zijn aanrijroutes naar het buitenland direct aan de pomp AdBlue kan tanken.

Met de toename van trucks op de weg die voldoen aan de gestelde emissienormen, neemt de vraag uit de markt naar AdBlue sterk toe. Naast de al uitgeruste stations 'Zwinderen' aan de A37 en 'Aurora' aan de A4, worden er nu nog eens 12 A-locaties voorzien van een AdBlue tankinstallatie. Total stelt de transporteur hiermee optimaal in staat om aan de emissienormen te voldoen.

Tijdswinst voor truckers
Truckers kunnen tijdswinst boeken dankzij de installatie die hen in staat stelt om tegelijkertijd hun brandstoftank en AdBlue tank te vullen. De installatie voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Zo beschikt de nozzle over een magneetklep, die ervoor zorgt dat er niet per ongeluk AdBlue in de brandstoftank kan worden getankt.

Het stationsnetwerk van Total
Het netwerk in Nederland zal deel uitmaken van een dekkend Europees netwerk van Total stations, waar klanten terecht kunnen voor het tanken van AdBlue. In 2008 bevat het netwerk ruim 400 tankstations die zijn verspreid over de 25 Europese landen, waaronder 14 in Nederland. Daarnaast worden op de meeste stations met truckfaciliteiten 10 liter cans verkocht in de shop, in Nederland op 50 locaties. Verder biedt Total het product aan in 208 liter cans, 1.000 liter IBC's (chemiecontainer) en home base installaties.



Ingezonden persbericht