Ingezonden persbericht


Perscontact:

Eline Mellink & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl

MYSIMS KINGDOM VAN EA VERSCHIJNT IN DE HERFST VAN 2008

Creëer je eigen avontuur en maak het koninkrijk groot met nieuwe personages,apparaten en unieke gebieden

Schiphol-Rijk, 14 mei 2008 ­ The Sims(TM), een label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), maakte vandaag de eerste details over MySims(TM)Kingdom bekend, het volgende avontuur van de makers van MySims(TM). MySims Kingdom verschijnt exclusief voor de Wii(TM) en Nintendo DS(TM) platforms. Het spel neemt je mee op een avontuur van ontdekking en verkenning waarin je koning Ruben en zijn onderdanen moet helpen met het opknappen van hun koninkrijk. MySims Kingdom wordt in de herfst van 2008 wereldwijd gelanceerd en via de Wii en de Nintendo DS krijg jij de touwtjes in handen en kun je van het koninkrijk iets spectaculairs maken!

MySims Kingdom voor de Wii
Koning Ruben heeft je hulp nodig met het opknappen van het koninkrijk. Tijdens je poging het koninkrijk in zijn oude glorie te herstellen help je nieuwe en oude vrienden, ontdek je nieuwe gebieden en bouw je wat je maar wilt.

Je MySims Kingdom-avontuur voor de Wii begint in de Capital, het land dat centraal staat in je verhaal. Eerst ontmoet je de personages, zoals koning Ruben, prinses Butter en je kameraden Buddy en Lyndsay. Daarna verlaat je de stad en trek je het land in. Ontdek wat je te wachten staat en stap daarna in je boot om nog veel meer landen te verkennen!

Tijdens dit avontuur worden nieuwe personages, nieuwe gebieden en vernuftige apparaten onthuld. Je kunt van alles bouwen en ondernemen, van het houden van varkens tot het zoeken naar schatkisten. Met behulp van nieuwe bouwmogelijkheden kun je alle uitdagingen aan die je onderweg tegenkomt. En zoals het een echt MySims-spel betaamt, kun je alles aanpassen, zodat je van elke creatie in jouw wereld iets unieks kunt maken.

Er valt nog veel te ontdekken in de gebieden rondom de Capital, dus hou in de gaten wanneer nieuwe personages, apparaten en gebieden onthuld zullen worden!

MySims Kingdom voor de Nintendo DS
Neem het koninkrijk met je mee! MySims Kingdom voor de Nintendo DS voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de saga, waarin je de koning moet helpen om een schurk te dwarsbomen in een afgelegen deel van het koninkrijk. Met veel nieuwe activiteiten en minigames kun je de koning ervan overtuigen dat jouw eiland het enige echte majesteitelijke eiland is.

"MySims is overal door spelers en gezinnen met heel veel enthousiasme verwelkomd en tot onze vreugde kunnen we van MySims een aparte franchise maken binnen het The Sims-label", zegt Rod Humble, Head of Studio voor The Sims(TM). "In MySims Kingdom kunnen de spelers koning Ruben en zijn onderdanen helpen om van de MySims-wereld een betere plek te maken. Dat doen ze door opdrachten uit te voeren, huizen en bruggen te bouwen en zelfs apparaten te maken die worden aangedreven door elektriciteit of water. Ook voegt MySims Kingdom veel nieuwe activiteiten toe, zoals kajakken, schansspringen, dierentuindieren zoeken en nog veel meer!”

Na de lancering in september 2007 is MySims snel een wereldwijd succes geworden en het spel is geliefd bij spelers over de hele wereld. Tot op heden zijn er wereldwijd ruim 2,8 miljoen exemplaren verkocht. Het tweede deel van de franchise, MySims Kingdom, verschijnt in Noord-Amerika, Europa en Azië in de herfst van 2008. Bezoek voor meer informatie over MySims www.mysims.com.

Stort jezelf deze herfst in je eigen avontuur van ontdekking en verkenning met MySims Kingdom.

Productspecificaties

Uitgever: Electronic Arts
Ontwikkelaar: Electronic Arts Redwood Shores
Platform: Wii/Nintendo DS
Release: Wereldwijd: oktober 2008
Categorie: Simulatie/Strategie
ESRB Rating: Dit spel is nog niet beoordeeld
PEGI Rating: Dit spel is nog niet beoordeeld

Over de The Sims-franchise
De The Sims-franchise heeft sinds de release in februari 2000 een indrukwekkend aantal van ruim 100 miljoen exemplaren verkocht. Het spel is vertaald in 22 verschillende talen en verschenen in 60 verschillende landen en The Sims is een universeel fenomeen geworden op cultureel en gamegebied. Bezoek voor de nieuwste informatie over The Sims en de leukste creaties voor The Sims 2 van onze community-leden www.thesims2.com. Ga naar www.thesims3.com voor het allerlaatste nieuws over The Sims 3 en meer informatie.

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) heeft zijn hoofdkwartier in Redwood City in Californië en is 's werelds meest vooraanstaande softwarebedrijf op het gebied van interactief entertainment. Het bedrijf, dat is opgericht in 1982, ontwikkelt, publiceert en distribueert interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en Internet. Electronic Arts brengt zijn producten op de markt onder vier merknamen: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS FreestyleTM en POGOTM. In het fiscale jaar 2007 had EA een opbrengst van 3,09 miljard dollar en werden van 24 van zijn games meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De homepage en gamesite van EA is www.electronicarts.nl. Voor meer informatie over de producten van EA en voor persberichten kunt u kijken op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO, The Sims en MySims zijn gedeponeerde of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of in andere landen. Wii en Nintendo DS zijn gedeponeerde handelsmerken van Nintendo. Alle andere gedeponeerde handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars.

###