Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (14-05)

TILBURG, 14 mei 2008

Politie heeft vermoedelijke schutter aangehouden (4)

TILBURG: Een arrestatieteam heeft dinsdagavond 13 mei een 23-jarige inwoner van Den Bosch aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij aan het Rooseveltplein van 10 mei jl. Dinsdagmiddag werd ook al een 31-jarige inwoner van Tilburg aangehouden, eveneens door een arrestatieteam. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

In totaal zijn nu negen aanhoudingen verricht met betrekking tot dit schietincident waarbij zaterdagavond een 32-jarige Tilburger zwaargewond raakte. Diezelfde avond hield de politie al een zevental verdachten aan die de afgelopen dagen allemaal zijn vrijgelaten op last van de officier van justitie. Dinsdagmiddag heeft de politie in verband met dit onderzoek een huiszoeking verricht op de van Limburg Stirumlaan, daarbij werd een vuurwapen aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of dit vuurwapen is gebruikt bij de schietpartij. De toestand van het slachtoffer is inmiddels stabiel. De politie denkt met de aanhouding van de laatste twee verdachten de mogelijke schutter te hebben kunnen aanhouden.
(persbericht: Nicolette Bovenhorst)

Dagopbrengst pizzakoerier afgepakt

TILBURG: Dinsdagmiddag 13 mei werd een pizzakoerier overvallen in Tilburg. De 17-jarige pizzakoerier reed op zijn scooter over de Korvelseweg. Hij was met de dagopbrengst onderweg naar de bank om het geld af te storten.

Ter hoogte van het Fokkerpad (ingang park/speeltuin) sprong er een onbekende man voor zijn scooter en trok hem van de scooter af. De belager ging er vandoor op de scooter en nam ook de dagopbrengst mee. Een handlanger sprong achterop, waarna het duo verdween. Het slachtoffer maakte meteen melding van de diefstal, waarop de politie diverse eenheden naar de omgeving stuurde. Dit leidde ertoe dat de gestolen scooter snel werd teruggevonden. De tweewieler stond onbeheerd in de Coehoornstraat. Van de daders ontbrak ieder spoor. Volgens het slachtoffer waren er geen wapens in het spel.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Te snel, onverzekerd en zonder rijbewijs

TILBURG: Een 23-jarige Tilburger vestigde de aandacht op zichzelf door met hoge snelheid over de Rueckertbaan te rijden. Agenten stelden vervolgens vast dat de auto waarin de Tilburger reed, niet verzekerd was. De automobilist werd aan de kant gezet en overhandigde in eerste instantie een identiteitsbewijs wat niet van hem was. Hij werd gearresteerd en in het politiebureau werd zijn ware identiteit achterhaald. De reden van de bewuste persoonsverwisseling was omdat de man geen rijbewijs had.
Na het opmaken van een proces-verbaal voor de diverse overtredingen is hij weer in vrijheid gesteld. Het voorval vond plaats in de nacht van dinsdag 13 mei op woensdag 14 mei 2008 om 02.20 uur.

Auto gestolen na woninginbraak

TILBURG: Een BMW-personenauto is buitgemaakt bij een woninginbraak aan het Veerse Meer in Tilburg. Woensdagnacht 14 mei werden de bewoners rond 04.25 uur wakker van het inbraakalarm van hun woning. Ze hoorden nog net hun auto de straat uitrijden. De inbreker had de autosleutels buitgemaakt en vervolgens de auto gestolen. Het ging om een blauwe BMW, type X3, kenteken 22-RT-PG. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

De politie stelde vast dat de inbreker vermoedelijk is binnengekomen door te flipperen of te hengelen. Bij het flipperen steekt de inbreker een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee drukt hij op eenvoudige manier de dagschoot opzij, waardoor de deur open gaat. Dit flipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger.

Bekeuring voor lastige wildplasser

TILBURG: Agenten bekeurden woensdag 14 mei om 00.40 uur een wildplasser op de Hendrikhof in Tilburg. De man stond te urineren tegen de gevel van een winkelpand. Bij het uitschrijven van de bekeuring weigerde de man om zijn juiste personalia op te geven. De man werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat het ging om een 23-jarige man uit Tilburg ging. Hij kreeg uiteindelijk toch zijn bekeuring.

Auteur: Jeroen Steenmeijer