Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#26 Resultaten Milieupolitie Oud-West voor iedereen beschikbaar

14 mei 2008

Datum 14 mei 2008
Ons kenmerk 2008/26

Sinds 2008 publiceert de Milieupolitie van stadsdeel Oud-West ieder kwartaal de resultaten via www.oudwest.amsterdam.nl. Dat past binnen de manier waarop het stadsdeel wil communiceren: transparant, pro-actief en zo volledig mogelijk. De resultaten van de eerste kwartaalrapportage staan op de site van Oud-West.

De milieupolitie van Oud-West handhaaft op zaken die hinder veroorzaken voor buurtbewoners en bezoekers en op zaken waar veel mensen zich aan storen. Daarnaast treedt de Milieupolitie op bij meldingen naar aanleiding van overlast en wettelijke taken. Met ingang van 2008 stelt de Milieupolitie kwartaalrapportages op. Hierin is ondermeer opgenomen welke meldingen de publieksservice heeft ontvangen en welke controles en boetes zijn uitgedeeld.

Opvallende resultaten uit de eerste rapportage
In het eerste kwartaal kwamen er via de publieksservice van Oud-West 159 meldingen binnen voor de Milieupolitie. Dat zijn er 65 minder dan in het eerste kwartaal van 2007.

Er waren veel telefoontjes over hondenoverlast van bewoners rond het Bilderdijkpark. De milieupolitie heeft hier extra aandacht aan besteed om deze overlast terug te dringen. In totaal zijn er 2 personen geverbaliseerd. In totaal zijn er 3 locaties waar gecontroleerd wordt naar aanleiding van meldingen van overlast. In totaal zijn er 7 processen verbaal uitgeschreven rond deze locaties.

In het eerste kwartaal zijn 1.191 fietswrakken afgevoerd. Dat zijn er 465 meer dan in het eerste kwartaal van 2007. Ook is op heterdaad een fietsendief betrapt, en aangehouden. Diverse bromfietsen hebben een fietswrakstikker gekregen. Samen met de politie zal een actie gehouden worden om brommers zonder kenteken te verwijderen uit de openbare ruimte.

De volledige kwartaalrapportage van de milieupolitie staat op www.oudwest.amsterdam.nl.