Gemeente Barneveld


Dienstverlening Valleilijn wordt uitgebreid

BARNEVELD, 14 mei 2008

De dienstverlening van de Valleilijn wordt uitgebreid. Met ingang van de nieuwe dienstregeling, die op 14 december 2008 van kracht wordt, is het mogelijk om viermaal per uur naar Amersfoort te reizen. Op dit moment is dat vanaf Barneveld-Centrum tweemaal per uur, vanaf Barneveld-Noord rijdt er nu al viermaal per uur een trein.

Voor deze uitbreiding is het wel nodig dat nabij het toekomstige station Barneveld-Centrum een keervoorziening wordt gerealiseerd. Daarover heeft de provincie Gelderland inmiddels harde afspraken ge­ maakt met ProRail. De provincie Gelderland (opdrachtgever van de Valleilijn) en vervoerder Connexxion zijn blij dat nu ook met de andere betrokken partijen NS en Goederenvervoer overeenstemming is bereikt over de gewenste aanpassing van de dienstregeling. Connexxion zorgt voor een zesde trein om de uitbreiding van de dienstregeling uit te kunnen voeren.

Erg ingenomen
Wethouder G.W. Tijmensen is erg ingenomen met deze uitbreiding van de dienstverlening. 'Vanaf de start van de Valleilijn zien we een duidelijke toename van het aantal reizigers. Steeds meer mensen maken van de Valleilijn gebruik. Door de uitbreiding van de dienstverlening zal dat aantal alleen maar toenemen', zegt wethouder Tijmensen.

Mutatiedatum 14/05/2008