Zeehondencreche Pieterburen

Zwarte zeehond heeft nieuwe naam: Onyx

De jonge zwarte zeehond die in maart in Zeeland werd gevonden, Black Jack, heeft een nieuwe naam gekregen: Onyx. Lenie 't Hart had gevraagd om een mooie naam te bedenken. En er kwamen heel wat leuke ideeën binnen. De 11-jarige Maxine Buurman uit Dronten is de gelukkige winnaar. Haar naam Onyx werd uitgekozen. En dat moest gevierd worden. Maxine onthult de naam - Foto: Jos Schuurman
Op zaterdag 10 mei was het dan zo ver. Maxine kwam samen met haar broertje, ouders en grootouders naar de Zeehondencrèche voor de feestelijke gebeurtenis. Samen met Lenie 't Hart mocht zij de nieuwe naam onthullen. Natuurlijk werden er ook (alcoholvrije) bubbels gedronken. Onyx zwom lekker in het bad in het zonnetje en was zich niet bewust van alle belangstelling voor hem.

Als cadeau kreeg Maxine een fraaie Onyx hanger. Maar de grootste verrassing was dat ze samen met het hele gezin mee mag met het vrijlaten van Onyx. Dit is een unieke gebeurtenis die alleen is weggelegd voor mensen die een zeehond adopteren. De reactie van Maxine? Haar dag kon niet meer stuk, ze straalde. Om het feest compleet te maken mocht ze nog een visje voeren aan Onyx. Na afloop werd er nog een taartje gegeten en kreeg Maxine een heerlijke Onyx taart mee naar huis.
Een visje voeren - Foto: Jos Schuurman
Onyx laat zich de vis prima smaken - Foto: Jos Schuurman Onyx is een zwarte edelsteen en geeft kracht en zelfvertrouwen. Een prachtige naam dus voor een bijzondere zeehond. En hij doet zijn nieuwe naam eer aan. Onyx kwam sterk vermagerd binnen bij de crèche maar is inmiddels ruim 60 kg! Nog even en dan mag hij weer terug naar Zeeland. Eind mei zal Onyx naar verwachting weer rondzwemmen in de Zeeuwse wateren. Tot die tijd is hij te bewonderen in de Zeehondencrèche in Pieterburen. Iedereen is daar dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur van harte welkom.

10-05-2008 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart