Rechtbank Zutphen


Vragen staat vrij! Rechter gaat naar middelbare scholen

Zutphen, 14 mei 2008 - Vanaf vandaag heeft de rechtbank Zutphen een nieuw aanbod voor de middelbare scholen in het arrondissement. Ter voor bereiding op een rechtbankbezoek (zitting van politierechter) kan een rechter een gastles verzorgen op school.

Sinds een aantal jaren biedt de rechtbank Zutphen middelbare scholen de gelegenheid om strafzaken bij te wonen. Wij ontvangen ieder jaar ruim 400 scholieren in ons gerechtsgebouw. Ter voorbereiding op dat bezoek kunnen wij voortaan iets nieuws aanbieden, namelijk een gastles van een rechter.

De rechter komt naar u toe!
De Raad voor de rechtspraak heeft eind oktober 2007 alle scholen in Nederland schriftelijk benaderd (incl. cd-rom) over het landelijke aanbod Educatie over rechtspraak. Parallel aan de productie van landelijke voorlichtingsmiddelen, zoals het blad TeRecht! en de zeer recent verschenen spellendoos rechtspraak, heeft de rechtbank Zutphen een programma ontwikkeld voor in de lessen maatschappijleer.

Uitgangspunt voor dit nieuwe aanbod is een gastles van een rechter. Deze is gericht op middelbare scholieren die het thema rechtspraak/criminaliteit in het kader van maatschappijleer volgen.

Wij geven er de voorkeur aan dat een rechter naar school toe komt ter voorbereiding op een bezoek aan de (politierechter-)zitting op de rechtbank. Op deze site leest u op welke wijze u in aanmerking kunt komen voor een groepsbezoek.

Interesse?
De rechtbank heeft een capaciteit van maximaal 18 gastlessen per jaar. Mocht u geĂŻnteresseerd zijn, neem dan contact op via de mailbox van de afdeling communicatie.

De pagina Groepsbezoeken geeft docenten nog veel meer informatie over materiaal voor de lessen over de Rechtspraak.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 14 mei 2008 Naar boven