KNHS

terug

Hoefslag Dressuur Cup: Joyce Heuitink als eerste naar halve finale 13 mei 2008
joyce heutink

Dressuuramazone Joyce Heuitink heeft met Wup de eerste kwalificatiewedstrijd van de Hoefslag Dressuur Cup Z2 gewonnen. De combinatie kreeg tijdens de Achterhoekse Paardendagen in Zelhem van beide juryleden 68,82 % en plaatste zich daarmee als eerste voor de halve finale in oktober tijdens NIC Zuidlaren.

In Zelhem - de eerste kwalificatiewedstrijd van 2008 - traden 31 Z2-combinaties aan. Tweede en derde werden Dominique Filion met Primeval Red Divette (67,50 %) en Liseon Kamper-Bol met Vanegro (65.88 %).
Nu het 60-jarige paardensportweekblad Hoefslag de sponsoring van de Dressuur Cup klasse Z2 voor de komende jaren heeft overgenomen, is het aantal selectiewedstrijden voor de halve finale uitgebreid. De volgende wedstrijden zijn Ruiterfestijn Meerlo (8 juni), Almelose Ruiterdagen (22 juni), Concours Hippique Woerden (5 juli), Brabantse Ruiterdagen in Oudenbosch (6 juli) en Paardensportdag Hoogland (20 september). Afhankelijk van het aantal deelnemers per wedstrijd zal in meerdere ringen worden gereden, waarmee elke ringwinnaar zich plaatst voor de halve finale in Zuidlaren (23-26 oktober). De beste zes van de halve finale krijgen een startbewijs voor de finale, die wordt gehouden tijdens Jumping Indoor Maastricht (20-23 november). Zowel de halve finale als finale staat in het teken van de Kür op Muziek.