Gemeente Smallingerland


* | Agenda

* | Werkconferentie Maximaal Bereik

Werkconferentie Maximaal Bereik

Omdat veel minima de weg niet weten naar de regelingen die er zijn.

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat veel minima onvoldoende gebruik maken van inkomensondersteunende regelingen. Veel mensen geven aan dat het moeilijk is om de juiste weg te vinden in de vele regelingen voor mensen met een laag inkomen.
De gemeente Smallingerland neemt hier geen genoegen mee en is op vele fronten bezig om meer minima te bereiken. Dit is ook een belangrijk thema in de kadernota minimabeleid 'Mensengeld' die in december 2007 al door de gemeenteraad was vastgesteld.

Maar dit kan de gemeente niet alleen. Daarom is besloten om een werkconferentie te organiseren voor instanties en instellingen die op de een of andere manier betrokken zijn bij / in contact komen met minima en minimaregelingen. Doel van de werkconferentie is om op een praktische manier ervaringen uit te wisselen en afspraken te maken hoe samen met maatschappelijke partners het niet-gebruik van minimaregelingen in Smallingerland kan worden tegengaan.

De werkconferentie 'Maximaal Bereik' is gepland op: donderdag 12 juni 2008, van 13.00 uur tot 16.30 uur in het gemeentehuis te Drachten. Organisaties die bij de gemeente bekend zijn, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Organisaties / Instellingen die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel graag bij deze dag aanwezig willen zijn, kunnen contact opnemen met Marcus van den Berg, tel: 0512
- 581234.