Gewonde bij aanrijding twee bestelbusjes

Wehl, 14-05-2008 o Bij een aanrijding tussen twee bestelbusjes op de A 18 onder Wehl is woensdag 14 mei een 72-jarige bestuurder uit Silvolde gewond geraakt. Hij is opgenomen in het Doetinchemse ziekenhuis.

De aanrijding vond omstreeks 07.55 uur plaats. Het slachtoffer reed met zijn busje in de richting Arnhem. Plotseling werd hij aangereden door de bestuurder van een achteropkomend busje; een 64-jarige man uit Westervoort. Vermoedelijk heeft deze de snelheid en afstand van het voor hem rijdende busje verkeerd ingeschat.

Door de aanrijding raakte de Silvoldenaar de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm en kantelde met zijn voertuig. Diverse getuigen, waaronder Duitse en Nederlandse militairen die op oefening gingen, verleenden eerste hulp en regelden het verkeer in afwachting van de hulpdiensten.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeer heeft in de ochtendspits de nodige hinder ondervonden in verband met de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst.