Politie Kennemerland

Persberichten woensdag 14 mei

Regio, 14-05-2008

Politie waarschuwt voor laptopdieven

HAARLEM, 14 mei - De afgelopen dagen zijn er laptopdieven actief in geheel Haarlem. De dieven, hoogstwaarschijnlijk twee jongens op een scooter, gaan steeds op dezelfde manier te werk. Ze kijken 's nachts of ze in een woning een laptop voor de grijp zien liggen. Als dit het geval is, gooien ze een raam in, pakken de laptop en gaan er vervolgens vandoor op hun scooter. De afgelopen week zijn er ongeveer tien aangiften binnen gekomen bij de politie. De dieven hebben onder andere toegeslagen in de Van Zeggelenstraat, Nieuwe Raamstraat en de Gen de la Reijstraat. Een poging tot diefstal van een laptop in de Preangerstraat mislukte. De politie adviseert iedereen om laptops of andere dure spullen en / of apparatuur niet in het zicht te leggen, maar om deze goed op te bergen.

Eventuele getuigen of mensen die meer weten van deze diefstallen worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Haarlem via 0900 - 8844.

Man aangehouden na beledigen agenten

HAARLEM, 13 mei - Politieagenten hebben rond 19.30 uur een 41-jarige man uit Haarlem aangehouden. De politie was gewaarschuwd dat er een conflict zou zijn in een flat aan de Brammershoop. Daar aangekomen stond de verdachte vanaf een balkon de agenten uit te schelden en uit te dagen. Hierop zijn de agenten naar de woning van de man gegaan en hebben hem aangehouden. De man heeft een nachtje mogen afkoelen op het bureau, om deze vervolgens met een proces-verbaal op zak weer te verlaten.

Dronken man uit huis gehaald

HAARLEM, 13 mei - De politie heeft omstreeks 19.00 uur een 41-jarige man uit Haarlem verwijderd uit een woning aan de Gedempte Schalkburgergracht. De bewoonster van het desbetreffende pand had gemeld dat de man, die daar op bezoek was, dronken was en weigerde haar huis te verlaten. Ook na meerdere verzoeken van de politie, weigerde de man het huis te verlaten. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man bedreigt vriend dochter

ZWANENBURG, 14 mei - De politie heeft rond 02.40 uur een 41-jarige man uit Zwanenburg aangehouden in een woning aan de Zwanenburgerdijk. De man wordt ervan verdacht de vriend van zijn stiefdochter te hebben bedreigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de bedreiging.

Mannen aangehouden na mishandeling

ZANDVOORT, 13 mei - De politie heeft rond 19.45 uur een 26-jarige man uit Amstelveen en een 18-jarige Haarlemmer aangehouden op het Van Fenemaplein. Het duo wordt ervan verdacht eerder die avond een eigenaar van een strandtent te hebben mishandeld. Dit nadat zijn vriendin beide verdachten had aangesproken op hun gedrag op het terras van de desbetreffende standtent. Hierop gedroegen de verdachten zich zeer agressief tegen haar. De strandtenteigenaar schoot zijn vriendin te hulp, met de mishandeling tot gevolg. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Aanhoudingen na winkeldiefstal

HAARLEM, 13 mei - De politie heeft omstreeks 15.30 uur twee Poolse mannen (beide 26 jaar oud) en een 21-jarige Poolse vrouw aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht meerdere goederen te hebben ontvreemd uit een warenhuis aan de Costa Brava. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietser begaat meerdere overtredingen

HOOFDDORP, 13 mei - Omstreeks 23.10 uur zagen surveillerende agenten een brommer zonder licht rijden en de bestuurder droeg geen helm. Hierop werd de brommer op de Hoofdweg staande gehouden. Nu bleek dat er nog veel meer mis was met de brommer. Zo ontbrak het kenteken, bleek de bestuurder (een 18-jarige Hoofddorper) geen rijbewijs te hebben, bleek de bromfiets opgevoerd en onverzekerd. De Hoofddorper heeft voor al zijn overtredingen proces-verbaal gekregen.

Rijbewijzen hardrijders ingevorderd

HOOFDDORP / VIJFHUIZEN, 13 mei - Bij een snelheidscontrole op de Weg om de Noord in Hoofddorp heeft de politie rond 20.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige man uit Zandvoort. De man reed met zijn personenauto 145 km / uur. Een kwartiertje later raakte ook een 20-jarige vrouw uit Heemstede haar rijbewijs kwijt. Zij reed met haar auto 156 km / uur. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 80 km / uur.

Rond 21.00 uur werd op de Drie Merenweg in Vijfhuizen het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Zandvoort. Deze man reed met zijn personenauto 153 km / uur. De maximumsnelheid hier is 100 km / uur. Behalve dat van de drie hardrijders het rijbewijs is ingevorderd, is er ook tegen hen proces-verbaal opgemaakt.