Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 14 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 14-05-2008 o Verdachte schietpartij bekent en politie brengt baby terug naar moeder

Varen in Waterland

Waterland, april en mei 2008.

De politie heeft meer uren ingepland voor de vaarsurveillance in Waterland. Er werd afgelopen maand in de binnenwateren en op de Gouwzee gecontroleerd. Hierbij werden tientallen waarschuwingen uitgedeeld. Het bleef niet altijd bij een waarschuwing want er werden ook bekeuringen gegeven voor onder meer snel varen, geen vaarbewijs en nog geen 18 jaar terwijl een snelle motorboot wordt bestuurd. In meerdere gevallen kon de politieboot direct reageren op een klacht over snelle boten. Door in het voorjaar intensiever te controleren hoopt de politie in het verdere vaarseizoen de overlast te beperken.

Man valt van balkon

Landsmeer, dinsdag 13 mei 2008, 13:50 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een ongeval waarbij een 63-jarige bewoner van de Pijlstaartweg gewond is geraakt doordat hij van een balkon viel. De man was op de eerste verdieping aan het werk bij de woning van een straatgenoot. Vermoedelijk doordat een raam open waaide verloor de man zijn evenwicht en belandde in de tuin. Het slachtoffer werd op de plaats van het ongeval gestabiliseerd door het ambulancepersoneel die hem meenam naar het ziekenhuis. Het per helikopter ingevlogen traumateam hoefde niet op te treden. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de man weliswaar een hoofdwond had maar geen schedelletsel had opgelopen. De heup vertoonde scheurtjes en de man zal geruime tijd het bed moeten houden.

Verdachte schietpartij bekent

Purmerend.

De 36-jarige Purmerender die verdacht wordt van het schietincident op de Gedempte Singelgracht heeft in verhoor bij de recherche bekend te hebben geschoten. Zaterdagavond rond half twaalf werd ter hoogte van de coffeeshop een 23-jarige Purmerender na een ruzie in de rug geschoten. Uit het onderzoek bleek al vrij snel de identiteit van de vermoedelijke dader. De verdachte kon maandag in Zoetermeer worden getraceerd en aangehouden. Donderdag wordt de man voorgeleid bij de rechter commissaris.

Huiselijk geweld

Purmerend en Zaandam

Een 44-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdachte van het plegen van huiselijk geweld. De echtgenote was naar het politiebureau gegaan voor hulp en om aangifte te doen nadat zij zou zijn geslagen. Vermoedelijk is er binnen het gezin al langer sprake van mishandeling door de vader. De man werd zonder problemen van huis gehaald, ingesloten en in verzekering gesteld. De kinderen zullen worden gehoord door een jeugdagent.

Een 54-jarige Zaandammer werd aangehouden omdat hij zijn dochter zou hebben mishandeld. Ook hier zou al langere tijd sprake zijn van terugkerend huiselijk geweld. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie brengt baby terug naar moeder

Zaandijk, dinsdag 13 mei 2008.

Een Zaandamse vrouw kwam bij de politie melden dat haar baby door twee vrouwen was ontvoerd uit de woning van de oppas in Zaandijk. Een van de vrouwen zou de grootmoeder van het kind zijn. Omdat er sprake van was dat het kind mogelijk meegenomen zou worden naar het buitenland werd direct actie ondernomen en onder meer de Koninklijke Marechaussee ingelicht. Naar de vader van het kind (ex-echtgenoot van de Zaandamse) werd een nader onderzoek ingesteld. De man werd in het centrum van Zaandam herkend door surveillerende agenten en aangehouden. De oma werd in haar woning aangetroffen met de baby. Het kind is overgedragen aan de moeder en de grootmoeder werd na aanhouding ingesloten. Zij wordt vrijdag met haar zoon voorgeleid bij de rechter commissaris.