Gemeente Deurne

14-5-2008
Wethouder Henk Kerkers neemt slopershamer ter hand Glastuinbouwproject Deurne gaat van start
De uitvoering van het glastuinbouwproject Deurne gaat van start. Op dinsdag 20 mei om 16.00 uur neemt wethouder Henk Kerkers symbolisch de slopershamer ter hand als startsein van dit ambitieuze project.

Nu het bestemmingsplan voor het plangebied van het glastuinbouwproject Deurne is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten -en daarmee in werking is getreden- kunnen de voorbereidende activiteiten voor de bouw beginnen. En dat betekent het slopen van de aanwezige bebouwing. Op 20 mei wordt op symbolische wijze de slopershamer gezet in het eerste pand dat gesloopt gaat worden in het plangebied. Het komende half jaar komen de overige zeven panden, zodra ze beschikbaar zijn, aan bod.

TuinbouwOntwikkelingsMaatschappij (TOM), Coöperatieve Vereniging Tuinbouwvestiging Deurne U.A. (CVTD) en de gemeente Deurne werken als Tuinbouwvestiging Deurne BV al enige jaren samen om in Deurne te komen tot een glastuinbouwgebied dat gerealiseerd wordt aan de oostkant van Deurne, tegen de grens met de gemeente Venray. In een gebied van 150 hectare komt zon 85 hectare aan kassen waar ondermeer bloemen en groenten verbouwd zullen worden. Het gaat om een totale investering van ongeveer 120 à 130 miljoen en zal naar verwachting ongeveer 450 arbeidsplaatsen opleveren.
De realisatie van dit ambitieuze glastuinbouwproject betekent een belangrijke impuls voor de agrarische bedrijvigheid in Zuidoost Brabant en voor Deurne.