Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

In volle vaart start onderzoeken Fietsbalans

14 mei 2008 print
Vanaf 12 mei tot eind juni wordt door Marketresponse namens de Fietsersbond telefonische enquêtes bij enkele willekeurig uitgekozen inwoners van Uithoorn afgenomen.

Start telefonische enquêtes Fietsbalans

Vanaf 12 mei tot eind juni wordt door Marketresponse namens de Fietsersbond telefonische enquêtes bij enkele willekeurig uitgekozen inwoners van Uithoorn afgenomen. Het betreft hier een fietserstevredenheidsonderzoek dat ongeveer 2 minuten per gesprek zal duren. Hierbij zal navraag worden gedaan naar de ervaringen van de inwoners van Uithoorn met het huidige fietsklimaat.

Start meetdag Fietsbalans

Op 15 mei start de meetdag voor de Fietsbalans Uithoorn vanaf het gemeentehuis in Uithoorn. Wethouder Levenbach zal in de ochtend samen met de Fietsersbond uitleg geven over diverse onderzoeksonderdelen van de Fietsbalans Uithoorn. Rond 11:15 uur zal Wethouder Levenbach officieel de meetdag starten.

De Fietsbalans Uithoorn bestudeert de ontwikkeling van het fietsklimaat en de effectiviteit van het fietsbeleid. De volgende elementen worden onderzocht:

* Fietsparkeren / stallingsmogelijkheden

* Fietsroute netwerk

* Meting van de luchtkwaliteit

* Gezondheid

Route

Een groep van de lokale Fietsersbond Uithoorn en Aalsmeer heeft een fietsroute kriskras door de gemeente gepland. 's Middags rijdt een speciale meetfiets de uitgewerkte route en meet daarbij onder andere de kwaliteit van het wegdek en de luchtkwaliteit. Tegelijkertijd rijdt een auto met meetapparatuur zoveel mogelijk dezelfde route zodat zaken als luchtkwaliteit en tijdsduur van ritten vergeleken kunnen worden.

Fiets
^