Politie Zuid-Holland-Zuid

14/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 14-05-2008 o Persberichten district II

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM De politie heeft dinsdagavond 13 mei een 41-jarige man uit Gorinchem aangehouden in een flatwoning in de Koningstabelstraat. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Een buurtbewoner was getuige van het feit dat een vrouw zich buitensloot op het balkon en om hulp riep. De getuige schakelde de politie in die direct poolshoogte nam. De agenten troffen een enorme ravage aan in de woning. De vrouw (33) bleek meerdere keren geslagen te zijn. De verdachte is in verzekering gesteld.

JONGETJE (10) GEWOND BIJ AANRIJDING
GROOT-AMMERS Een 10-jarig jongetje uit Groot-Ammers is dinsdagmiddag 13 mei gewond geraakt toen hij werd aangereden door een bestelauto op het Graafland. De jongen werd met een gebroken been opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde nadat de jongen was uitgestapt uit een taxibus die voor zijn huis stopte. Het ventje rende via de achterkant van de taxibus naar huis. Op het moment dat hij achter de bus langs rende en wilde oversteken, werd hij aangereden door de bestelauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Gorinchem.

ITALIAANSE RIJSTIJL
SCHELLUINEN Een 31-jarige Nederlandse man woonachtig in Italië maar in Nederland voor vakantie heeft dinsdagmiddag 13 mei een bekeuring van 150 euro gekregen voor zijn rijgedrag. Surveillerende agenten zagen de man in auto met Italiaans kenteken rijden op de N216 richting Schelluinen. De automobilist reed hard en haalde op hachelijke momenten in, ondermeer op de kruising met de Langeraadweg waarbij hij over het verdrijvingsvlak reed. De agenten volgden de auto en zetten hem aan de kant nabij de oprit naar de A27. De bestuurder verklaarde zich de Italiaanse rijstijl te hebben aangemeten. Na het betalen van de bekeuring mocht hij zijn weg vervolgen.

DIEFSTAL ROESTVRIJSTALEN KOPPELSTUKKEN
PAPENDRECHT Op dinsdagmorgen 13 mei tussen 10.30 en 11.00 uur zijn vanaf een terrein aan de Scheepvaartweg diverse roestvrijstalen koppelstukken gestolen. Onbekenden reden met een rode bus het terrein op waarna ze de koppelstukken die in een krat lagen, stalen. De koppelstukken stonden klaar om te worden gebruikt voor een in aanbouw zijnde gastanker. Nadat het personeel constateerde dat ze spullen miste, is de politie ingeschakeld. Die onderzoekt de zaak.

MEISJES (13) AANGEREDEN
PAPENDRECHT Twee meisjes van beiden 13 jaar uit Sliedrecht zijn dinsdagmorgen 13 juli aangereden door een auto. Dit gebeurde op de Veerweg ter hoogte van de Cypressenlaan. De twee meiden kwamen aangefietst over het fietspad aan de oostzijde van de Veerweg. Ze wilden ter hoogte van de Cypressenlaan oversteken via de oversteekplaats. Op dat moment kwam hen een auto tegemoet bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Papendrecht. Zij wilde rechtsaf slaan de Cypressenlaan in maar gaf de fietsers geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg waarbij een van de meiden op de motorkap van de auto terechtkwam. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd waar bleek dat zij geen ernstig letsel had opgelopen. Ze heeft een gekneusd been. Haar vriendinnetje liep wonderwel geen letsel op. De automobiliste is erg geschrokken.