Gemeente Coevorden

Nieuw op de site

Uitgraven westelijke haven Bogas-terrein gestart

Wethouder Geert Braam verricht op 7 mei de symbolische starthandeling voor het afgraven van de nieuwe haven in het westelijk deel van het Bogas-terrein. Later dit jaar volgt het uitgraven van de oostelijke haven. Met het uitgraven van de nieuwe havens aan weerszijden van de Bentheimerstraat komt er water binnen de oude vestingstructuur. Dit is een uniek en kenmerkend onderdeel van het Masterplan Coevorden Centrum. De graafwerkzaamheden aan de westelijke haven duren tot begin juni.

Het Bogas-terrein, waar vroeger onder andere de oude gasfabriek stond, wordt ingericht als een bijzonder woongebied met woningen en appartementen aan het water.De binnenhavens staan in open verbinding met de stadsgracht. Met een prachtige wandelpromenade worden de bastions met elkaar in verbinding gesteld.

Aan de oostelijke kant van de Bentheimerstraat moet, voordat daar met de graafwerkzaamheden wordt gestart, de bodem op enkele plekken worden gesaneerd. Verder wordt het gebied onderzocht op explosieven uit de tweede wereldoorlog en op archeologisch waardevol materiaal.