Gemeente Deventer

basisscholen

Raadsleden onderwijzen lokale politiek op basisscholen

De gemeenteraadsleden Marry Dijkshoorn (PvdA) en Carlo Verhaar (GroenLinks) begeleiden leerlingen van de groepen 8 van basisscholen in een kennismakingsproject met de gemeente Deventer.

Maandagmiddag 19 mei bezoekt raadslid Marry Dijkshoorn groep 8 van de Sancta Maria in Lettele om in de les uitleg te geven over hoe de lokale politiek werkt. Om de leerlingen zelf te laten beleven wat een gemeenteraad doet, bereiden zij in de les een debat over een raadsvoorstel voor.

Een week later, op woensdagochtend 28 mei, bezoeken de leerlingen van de Sancta Maria het stadhuis. Na een rondleiding door het historische stadhuis nemen de leerlingen plaats in de raadzaal. Vanaf de zetels van de gemeenteraad debatteren zij over het raadsvoorstel dat zij in de les hebben voorbereid. Burgemeester ir. A.P. Heidema zit de vergadering voor.

Wegwijs voor basisscholen
De Deventer gemeenteraad vindt betrokkenheid van inwoners bij het bestuur erg belangrijk. Hiervoor wil de raad graag de bekendheid van de gemeenteraad vergroten onder verschillende doelgroepen, waaronder jongeren. Eerder dit jaar had een kennismakingsproject met de Hovenschool , een Wegwijsdag voor leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum en een bezoek van VMBO-leerlingen plaats.

Publicatiedatum: 14-5-2008
kinderen op een speelplein

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 14 mei 2008