Gemeente Leeuwarden

Werkzaamheden MFC Camminghaburen gestart

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-05-2008) Wethouder Roel Sluiter gaf dinsdag 13 mei in aanwezigheid van vertegenwoordigers van wijkvereniging Camminghaburen, Stichting Palet en WoonFriesland het startsein voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) Camminghaburen.
Het MFC Camminghaburen wordt gebouwd op de plek van het huidige wijkgebouw de Lieuwe, aan de Lieuwenburg. Het MFC biedt onder andere plek aan de wijkvereniging, een jeugdbibliotheek, een jongerencentrum, een wijkrestaurant en twee wooneenheden voor in totaal twaalf bewoners die zorg nodig hebben.

Er wordt gestart met het inrichten van de bouwplaats, de sloop van het bestaande wijkgebouw en het omleggen van kabels en leidingen. Na de bouwvak gaat de bouw van het MFC van start. Oplevering van het MFC wordt verwacht in het voorjaar van 2009.

WoonFriesland regio Noord is opdrachtgever voor de bouw van het MFC, aannemer Friso voert de werkzaamheden uit. De realisatie van het MFC is onderdeel van de realisatie van de woonservicezones in Leeuwarden. De gemeente Leeuwarden, WoonFriesland en Palet werken hierin samen. In het MFC Camminghaburen wordt een uniek samenwerkingsverband gerealiseerd. De wijkvereniging en Palet hebben een beheersstichting opgericht voor de gezamenlijke exploitatie van de algemene voorzieningen.