Gemeente Eemnes

Persberichten

Start voorbereidingswerkzaamheden Dorpshart Eemnes

Hiermee worden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van het nieuwe dorpshart. Er worden nutsvoorzieningen aangelegd, het water voor het gemeentehuis zal plaatsmaken voor een ondergrondse duiker, de vijver op de hoek Noordersingel/Laarderweg wordt aangepast en de Noordersingel wordt deels verlegd. De werkzaamheden staan gepland tot begin september.

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de overlast zo veel mogelijk beperkt. Het vrachtverkeer voor de werkzaamheden moet via de Noordersingel en de Stadwijksingel rijden, zodat de Laarderweg niet extra wordt belast. De Noordersingel zal slechts één dag worden afgesloten voor doorgaand verkeer, om nutsvoorzieningen onder de weg aan te leggen. De Laarderweg zal ongeveer drie weken worden afgesloten voor de aanleg van een nieuw verkeersplateau. Het kruispunt met de Noordersingel en Braadkamp blijft wel open, zodat het verkeer kan worden omgeleid. Weggebruikers worden via borden op de hoogte gebracht van omleidingsroutes.

Hoofdingang gemeentehuis gesloten
De werkzaamheden zullen beginnen bij de hoofdingang van het gemeentehuis, waar een ondergrondse duiker wordt geplaatst. Dat betekent dat de hoofdingang gesloten zal zijn voor huwelijken en vergaderingen. Bezoekers worden naar de achteringang geleid, waar ook voldoende parkeergelegenheid is. Omwonenden van het gebied zijn door de gemeente per brief geïnformeerd.

(Gepubliceerd 13-05-2008, laatst gewijzigd 14-05-2008)