Gemeente Den Haag

Steun Rode Kruis: koop brood, bolletje of gebakje

Burgemeester Van Aartsen en Cees Breederveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis hebben dinsdag 13 mei het eerste Rode Kruis-brood gekocht bij Bakkerij Van der Pluijm Roodenrijs. Het brood is speciaal gemaakt in het kader van Den Haag Rode Kruis-stad.

de directeur van het Rode Kruis en burgemeester Van Aartsen kopen de eerste Rode Kruisbroden bij bakkerij Van der Pluijm Roodenrijs Bakkerij van der Pluijm Roodenrijs heeft drie Rode Kruis-specialiteiten gemaakt. Het Rode Kruis-brood, -bolletje en
-taartje zijn tot en met 20 juli te verkrijgen bij de zeventien vestigingen van warme bakker Van der Pluijm Roodenrijs.

Met het kopen van Rode Kruis-brood of -taart steunt u de slachtoffers in Somalië, Soedan en Tsjaad. Door langdurige conflicten in deze gebieden zijn miljoenen mensen op de vlucht en hebben dringend hulp nodig.

het Rode Kruis gebak! Den Haag Rode Kruis-stad
Den Haag is vanaf september 2007 een jaar lang Rode Kruis-stad. De gemeente Den Haag en het Nederlandse Rode Kruis slaan de handen ineen en komen op voor slachtoffers in conflictgebieden. Een jaar lang zamelt de gemeente bij tal van activiteiten en evenementen geld in voor slachtoffers in conflictgebieden, zoals vluchtelingen uit Congo en Sudan. Den Haag als internationale stad van vrede, recht en veiligheid is een logische plaats voor de activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis.

Den Haag en het Rode Kruis horen bij elkaar omdat zij zich beide inzetten voor een vreedzame wereld. Wereldwijd verleent het Nederlandse Rode Kruis noodhulp aan slachtoffers van een ramp of een gewapend conflict. We geven hen water, voedsel, onderdak, kleding en medische hulp.