Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 14-05-2008

Aangehouden voor belediging en bedreiging

MAARSSEN Een 36-jarige man uit Maarssen is dinsdag aangehouden omdat hij agenten beledigde en bedreigde. Omstreeks 15.30 uur zagen surveillerende agenten dat de man geen gordel droeg in zijn auto. Ze maanden hem tot stoppen, maar de man reed door. Agenten gingen achter hem aan hielden hem aan in de wijk Spechtenkamp. Daar wilden ze hem een bekeuring overhandigen, maar de man begon direct te beledigen. De agenten wilden de man hiervoor aanhouden, waarna hij één van de agenten bedreigde. Met hulp van andere agenten is de man aangehouden en ingesloten.

Vernielende jeugd aangehouden

BREUKELEN Dinsdag heeft de politie zes jongeren aangehouden die verdacht worden van het vernielen van een speelpleintje aan de Narcis. Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding van de vernielingen en ging ter plaatse. Verschillende buutbewoners spraken hun ongenoegen uit over het gedrag van de kinderen. De buurt bleek al langer last te hebben van overlast en wees zes jongeren (vijf jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en een 14-jarig meisje uit Breukelen) als verdachten aan. Ze zijn allemaal toegesproken en hun ouders zijn in kennis gesteld. Schade zal mogelijk op hen verhaald worden.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN Op de Provinciale weg N401 heeft de politie dinsdag een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden van 19.00 tot 21.15 uur 782 voertuigen gecontroleerd en reden 58 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 116 km/uur. Drie bestuurders negeerden de doorgetrokken streep. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.