Gemeente Tiel


Rioolwerkzaamheden en verkeersaanpassingen Voor de Kijkuit

Vanaf januari 2009 vervangt de gemeente Tiel het riool van Voor de Kijkuit. Hiervoor moet de weg opengebroken worden. Dat geeft gelegenheid om tegelijkertijd diverse verkeersaanpassingen te doen. Om de werkzaamheden toe te lichten, organiseert de gemeente op 19 mei 2008 een informatieavond.

De riolering is aan vervanging toe. Door de vernieuwing krijgt Tiel een riolering die weer jaren mee kan. Het werk vindt hoofdzakelijk plaats in de rijbaan zelf. De trottoirs blijven liggen. Omdat de rijbaan 'open' ligt is er gelegenheid om ook de weg aan te passen. De aanpassingen zijn kleinschalig, het is niet de bedoeling de weg opnieuw in te richten. De grenzen van het ontwerp lopen vanaf het kruispunt met de Stationsweg tot en met de bocht naar de Kijkuit.

Mening geven
Ingenieursbureau Royal Haskoning heeft in opdracht van de gemeente Tiel een eerste ontwerp gemaakt van de weg. Dit ontwerp is voorbesproken met de politie, brandweer en ambulancedienst. De route is namelijk een belangrijke 'uitrukroute'. Bewoners en gebruikers van de weg mogen ook hun mening geven. Deze meningen tellen mee als advies. Alle adviezen worden gewogen en het resultaat daarvan wordt verwerkt in het ontwerp. Daarna neemt de gemeente een besluit.

Inloopavond
Op maandag 19 mei 2008 organiseert de gemeente een bewonersavond in de aula van het ROC (Voor de Kijkuit 5). Van 19.30 uur tot 21.00 uur kunnen belangstellenden het ontwerp bekijken en hun mening geven. Wethouder Vermeulen, beleidsmedewerkers van verkeer en riolering en een adviseur van Royal Haskoning zijn aanwezig om hen te informeren en met hen van gedachten te wisselen. De avond heeft een inloopkarakter, zodat iedereen zijn eigen tijd kan bepalen.

Laatst bijgewerkt: 13 mei 2008