Gemeente Hengelo

Actueel

Internetpanel over zwerfafval

Hengelo, 13 mei 2008

Internetpanel over zwerfafval

De tweede peiling in 2008 van het Internetpanel van Hengelo heeft twee themas: zwerfafval en sociale economie. In deze peiling wil de gemeente van de leden het internetpanel horen wat zij van zwerfafval en illegale dumpingen in de gemeente vinden. Het andere onderwerp is Sociale Economie, speerpunt van het college van B en W. De gemeente Hengelo is een onderzoek gestart naar de hoeveelheid zwerfafval in de gemeente. De resultaten van het onderzoek zijn van belang voor de aanpak van zwerfafval en illegale dumpingen in de gemeente. De mening van het Internetpanel is onderdeel van dit onderzoek.

Sociale economie is een van de speerpunten in het collegeprogramma van de gemeente Hengelo. De afgelopen twee jaar is hier veel aandacht voor geweest. De gemeente wil van de panelleden weten wat sociale economie hun zegt en of zij er belang aan hechten.

Meedoen?

Zon vier keer per jaar vraagt de gemeente door middel van het Internetpanel Hengelo de mening van inwoners over uiteenlopende beleidsonderwerpen. Vanaf woensdag 14 mei tot en met zondag 25 mei kan de digitale vragenlijst worden ingevuld. De vaste groep van ruim 800 panelleden wordt hiervoor uitgenodigd. Inwoners van Hengelo kunnen zich via deze website ook nog steeds aanmelden als nieuw panellid. De verwachting is dat de uitkomsten medio juni 2008 bekend zijn. De resultaten van de vorige peiling over bibliotheekgebruik verschijnen binnen enkele weken. Resultaten van eerdere peilingen zijn nog steeds te lezen op de website van de gemeente Hengelo www.hengelo.nl. Het horecabeleid, wijkgericht werken, de doorstart van Luchthaven Twente en preventief fouilleren zijn enkele onderwerpen die eerder aan bod gekomen zijn.