Gemeente Rotterdam

Lezing over lucht, water en groen

Wereldwijd staat het klimaat hoog op de agenda. Ook in Rotterdam. Het klimaat verandert. Daar kunnen we met elkaar wat aan doen. Rotterdam heeft een stevig klimaatprogramma opgezet. In haar lezingencyclus besteedt Gemeentewerken deze keer aandacht aan de klimaatgevolgen voor Rotterdam. Wilt u weten wat die gevolgen zijn? Kom dan woensdagavond 14 mei naar de lezing in het Bibliotheektheater (Hoogstraat 110, Rotterdam).

Gemeentewerken levert op alle mogelijke terreinen een bijdrage aan het klimaat en het milieu. Van het gebruik van schonere bedrijfsauto's, oplossingen voor het vele regenwater, de aanleg van zuinige straatverlichting, tot het creëren van meer en beter groen in de stad. Tijdens de avond gaan verschillende deskundigen in op deze en andere activiteiten van Gemeentewerken die bijdragen aan een duurzaam Rotterdam.

Programma

Vanaf 19.30 uur bent u welkom in de foyer van het Bibliotheektheater. Wethouder Lucas Bolsius (van Financiën, Sport en Buitenruimte) opent de avond. Daarna vertellen drie specialisten van Gemeentewerken meer over lucht, water en groen. Om 22.00 uur is de avond afgelopen.

Aanmelden

Ook nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de lezing 'Rotterdam: klimaatstad!'. De toegang voor deze openbare lezing is gratis. Aanmelden kan per e-mail, lezing@gw.rotterdam.nl. Na aanmelding volgt het complete programma. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jim Hansen van de afdeling Communicatie op telefoonnummer (010) 489 3469.

Bron: Gemeentewerken, 06-05-2008