Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Krimpenerwaard

Voorlichtingsavonden ontwerp-natuurgebiedsplan Krimpenerwaard

Op woensdag 14 mei en donderdag 15 mei zijn er voorlichtingsavonden over het Veenweidepact in de Krimpenerwaard: op 14 mei in Gouderak en op 15 mei in Lekkerkerk. Op deze avonden kunt u persoonlijk uw vragen stellen over het Veenweidepact, de nieuwe natuurgebieden en over het ontwerp-natuurgebiedsplan dat ter inzage ligt.

Van donderdag 8 mei tot en met donderdag 19 juni 2008 ligt het ontwerp-natuurgebiedsplan ter inzage bij de gemeentehuizen van de gemeenten Ouderkerk, Nederlek, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven, op het provinciehuis van Zuid-Holland en bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Ook via www.zuid-holland.nl kunt u het ontwerp inzien.

De voorlichtingsbijeenkomst op 14 mei vindt plaats in Het Dorpshuis, Johan Brouckplein 11 in Gouderak van 19.00 tot 22.00 uur. Donderdag 15 mei is er een voorlichtingsbijeenkomst in Partycentrum Amicitia, Raadhuisplein 1 in Lekkerkerk van 19.00 tot 22.00 uur.

De begrenzing van het ontwerp-natuurgebiedsplan is gebaseerd op de herbegrenzing van natuur en landbouw zoals in de vastgestelde partiële herziening van het Streekplan Zuid-Holland Oost - Krimpenerwaard. In het natuurgebied zullen vooral weidevogelgebieden, botanische graslanden en natte natuurgebieden worden ontwikkeld. Daarnaast komen er ecologische verbindingszones met natuurvriendelijke oevers langs bestaande watergangen.

Tot en met 19 juni 2008 kunt u schriftelijk een bedenking indienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602,
2509 LP in Den Haag. Voor meer informatie over het natuurgebiedsplan kunt u ook kunt u contact opnemen met mevrouw M. Dootjes van de provincie Zuid-Holland, telefoonnummer (070) 441 6962 of via het e-mailadres m.dootjes@pzh.nl.