Gemeente Lingewaard


Stijn Schaars opent voetbalstrijd in Gendt!

Woensdag 14 mei a.s. is het dan eindelijk zover. Na een drukke voorbereiding komt het Nederlands CP-team een oefenwedstrijd spelen in Gendt tegen de A2 van De Bataven.

CP-voetbal wordt gespeeld door mensen die ten gevolge van een hersenbeschadiging (Cerebral Palsy) in meer of mindere mate spastisch zijn. Het Nederlands CP-team heeft zich afgelopen december gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Peking. In hun voorbereiding hiernaar toe willen zij de mensen in Nederland laten zien dat ze een aardig balletje kunnen trappen. De A2 van de Bataven is niet van plan om hieraan mee te werken. Dit belooft een pittige strijd te worden tussen deze twee teams.

Stijn Schaars heeft toegezegd bij deze voetbalstrijd aanwezig te zijn. Hij zal samen met de burgemeester van Lingewaard de aftrap verrichten voor deze wedstrijd. Behalve deze wedstrijd is er deze avond nog veel meer te beleven. Zo krijgen toeschouwers de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om blind te voetballen of hoe het is om in een rolstoel te zitten.

Ook zullen er verschillende organisaties aanwezig zijn die te maken hebben met aangepast sporten. Zo zal de stichting van oud-voetballer Johan Neeskens (De NEES) aanwezig zijn. Verder zal stichting de Klup Huissen, ISVA Arnhem en praktijk In Beweging ook present zijn. Op die manier wil de Breedtesport aandacht vragen voor aangepast sporten.

Met alle bezoekers en de supportersvereniging van de Bataven hopen wij er op 14 mei een gezellige avond van te maken. De wedstrijd begint om 19:30 uur. U komt toch ook!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Wonen en Leven