Gemeente Haren

Uitnodiging Wijkschouwen 2008 - wat kan er beter bij u in de straat?

24/04/2008

wijkschouw Samen met de inwoners van Haren willen wij kijken naar de problemen bij u in de straat. Losliggende tegels, overhangende takken, onveilige voetpaden en storende graffiti zijn hier voorbeelden van. Daarom organiseren wij enkele wijkschouwen waarbij de medewerkers samen met u de straat doorgaan om problemen te signaleren. Met deze gegevens proberen we uw omgeving groen, schoon en veilig te krijgen en te houden. Graag horen wij van u welke problemen u op straat tegenkomt.

De afdeling Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen (BORG) verzorgt de inrichting, de aanleg, het beheer en het onderhoud van de `harde' infrastructuur van onze gemeente: onze publieke ruimte en de gebouwen. Wanneer een ingericht terrein in onderhoud wordt genomen blijven we continu kijken naar verbeteringen en het oplossen van knelpunten. Tijdens een wijkschouw wordt een route door enkele straten gelopen. Alle gebreken en knelpunten worden beoordeeld en genoteerd. Op korte termijn worden vervolgens zoveel mogelijk knelpunten opgelost. In totaal worden in de maanden mei en juni vier wijkschouwen uitgevoerd.

De volgende routes worden gelopen:

* 14 mei: Omgeving winkelcentrum Oosterhaar: het gebied dat omsloten wordt door de Ridderspoorweg/ Mellensteeg/ Pinksterbloemweg en Zonnedauwweg

* 28 mei: Omgeving Ereprijsweg: Sterremuurweg; Klaverlaan; Kruizemuntweg; Wederikweg; Walstroweg; Ereprijsweg en Ratelaarweg.
* 11 juni: Omgeving Henricus Muntinglaan: Kerklaan; Kromme Elleboog; Oosterweg; Prof. Dr. J.C. Schoutelaan; Clusiusweg; Hugo de Vriesweg en de Henricus Muntinglaan

* 25 juni: Omgeving Lutsborgsweg/ 't Harde: Lutsborgsweg; Holsteinslaan; Kievitweg; Roerdompweg; Fuutweg; Reigerweg; Meerkoetweg; 't Harde en de Ruitersteeg.

Wij nodigen u daarom uit deel te nemen aan een van de wijkschouwen. Deze vinden plaats op woensdagmiddagen in mei en juni. Een rondgang duurt ongeveer twee uur en wordt afgesloten met een kort overleg waarbij concrete afspraken worden gemaakt over het oplossen van de knelpunten. Uiteraard is de jeugd van Haren ook van harte welkom. U kunt zich via e-mail opgeven: p.vanwijk@haren.nl.