Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 20 - 2008

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen


* P. Meeuwis, betreffende uitbreiding van de woning aan de Haktol 3-5;

* Gemeente Best, betreffende de bouw (1e fase) van een fietstunnel onder de Ringweg (Veldweg);

* P. van Harten, betreffende de uitbreiding van de woning (verd.) aan de Prinses Margrietlaan 24;

* A.M. v.d. Biggelaar (café Dokus), betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Sonseweg 14;

* Woningstichting Domein, betreffende het vervangen van de buitenkozijnen van 60 woningen;

* B. Yildirim, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Abel Tasmanstraat 32;

* Stichting de Omslag, betreffende het intern verbouwen van het bedrijfspand aan de Bedrijfsweg 55;

* Stichting Achmea Dutch Retail, betreffende het plaatsen van lichtreclame aan de Rendierhei;

* N. de Vries, betreffende het plaatsen van een terrasoverkapping aan de Plataan 59;

* J. van Mierlo, betreffende de bouw van een veranda aan de C. de Houtmanstraat 21;

* C. van den Biggelaar, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Heilig Hartstraat 16;
* J. Claassens, betreffende de bouw van een garage aan de Weegbree 72;

* P. Nouwens, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Grasheuvel 12;

* R. Kelder, betreffende het vernieuwen van de berging met kap aan de Dr.P.C. de Brouwerstraat 12;

* M. der Kinderen, betreffende de bouw van een serre aan de Fuutlaan
1;

* De sloop van de woning aan de Molenstraat 20;
* De sloop van een kantoor aan de Veenpluis 6;
* De sloop van een opslagloods/rundveestal aan de Sint Oedenrodeseweg 63-b;.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling m.t.v. artikel 19, lid 3 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een overkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3031, gelegen aan de Bijenhei 9.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Vrijstelling m.t.v. artikel 19, lid 2 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een woning op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 5910 (ged.), gelegen aan de Spoorweglaan ongenr.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 14 mei 2008 t/m 24 juni 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 24 juni 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 481, gelegen aan de C. de Houtmanstraat 4.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 5, lid 2, onder a van de voorschriften van het bestemmingsplan Naastenbest.


* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 3353, gelegen aan het Hoefblad 24.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 20, lid 1 van de voorschriften van het bestemmingsplan Uitbreiding Wilhelminadorp, juncto artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.


* Het plaatsen van zeecontainers op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 4340, gelegen aan de Magazijnweg 14.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 11, lid 1 van de voorschriften van het bestemmingsplan Industrieterrein Noord.

Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 14 mei 2008 t/m 27 mei 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 27 mei 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Ontwerpbesluit Wet milieubeheer
Op 13 maart 2008 is een aanvraag om vergunning ingekomen van Wegener Nieuwsdruk Best. De aanvraag heeft betrekking op een revisievergunning ingevolge artikel 8.4 van de Wm voor een bedrijf dat zich bezighoudt met het vervaardigen van krantachtige producten. Het bedrijf is gevestigd aan het adres Tormentil 1 te Best.

Het college van Burgemeester en wethouders is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen en daaraan voorschriften te verbinden in het belang van de bescherming van het milieu.

Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 15 mei t/m 25 juni 2008 elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-360485.

Eenieder kan bij ons college vóór 26 juni 2008 schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit inbrengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met het team Vergunningen, tel. 0499-360485.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen

Verleende bouwvergunningen:


* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Frans Halsstraat 2;
* De bouw van een overkapping aan de Burg. Notermansstraat 31;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Pinkelbergen 8;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de W. van Hallstraat 2;
* De bouw van een serre aan de Twijnder 9;
* De bouw van een serre aan de Internaatstraat 1;
* De uitbreiding van de berging en de bouw van een overkapping aan de Kuiltjeshei 63;

* Het plaatsen van een dakkapel aan de Salderes 34;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Goudenregen 4;
* Het plaatsen van een dakkapel aan de Wintereik 2;
* Het plaatsen van een dakopbouw aan het Johan Frisopark 78;
* Het wijzigen van de gevel en het plaatsen van airco-units aan het Wilhelminaplein 78;

* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Zwaluwlaan 4;
* De bouw van een woonzorgcomplex aan de Heilig Hartstraat ongenr. (reguliere bouwvergunning 2e fase);

* Het gedeeltelijk slopen van het bedrijfspand aan de Boterhoek 95.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden dan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Meldingen op grond van artikel 8.40 van de wet Milieubeheer


* Op 6 mei 2008 hebben wij een melding ontvangen van B&G Nederland B.V. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een bedrijf dat zich bezighoudt met het verkopen en produceren van hekwerken aan het adres Zandstraat 15 te Best.
* Op 24 april 2008 hebben wij een melding ontvangen van Brink's Nederland B.V. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een bedrijf dat zich bezighoudt met het transporteren van geld en andere waarden gelegen aan het adres De Maas 22 te Best.
* Op 21 april 2008 hebben wij een melding ontvangen van Grondverzet en Sloopwerken Th. van de Loo B.V. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een grondverzet, sloop en transportbedrijf aan de Dieze 2 te Best.