Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 11 mei 2008

OOSTERHOUT NB, 11 mei 2008

Lastige Pool aangehouden door politie

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige inwoner van Polen aangehouden. De man had zich al meerdere keren misdragen. Toen de politie hem wilde aanspreken schopte hij net niet buiten het zicht van hen een boksbeugel weg. Aangezien dit een wapen is dat verboden is volgende de wet wapens en munitie is het boksbeugel in beslag genomen. De man is aangehouden. Na verhoor en met een boete op zak kon hij weer naar huis. Hij was inmiddels weer nuchter.

Man slaat met hakbijl na muziekoverlast

DONGEN: Een 50-jarige inwoner van Dongen heeft in de nacht van zaterdag op zondag met een hakbijl geslagen in de richting van een man in een woning aan de St. Josephstraat.

De verdachte vond de muziek die bij een feestje in de woning aan de St. Josephstraat werd gedraaid te hard en wilde op deze manier vragen of de muziek wat zachter kon. Vervolgens sloeg hij naar de bewoner. Omstanders konden hem net op tijd onder controle krijgen waarna hij is meegenomen door de politie. De man is in verzekering gesteld en de hakbijl is in beslag genomen.

Rijbewijs ingevorderd na rijden met drank op

KAATSHEUVEL: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden voor rijden onder invloed. De man had veel te diep in het glaasje gekeken en wat toch achter het stuur gekropen. Bij controle bleek hij 935 ug/l te hebben gedronken, vanaf 220 ug/l is het echter strafbaar gesteld.

FEIT: het drinken van 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico met 100%
Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol zo'n 150 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval (cijfers over de afgelopen 5 jaar). De politie controleerde de man op de Leo de XIII-straat. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De officier van justitie beslist of hij en wanneer hij zijn rijbewijs terug gaat krijgen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst