Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 10 en zondag 11 mei 2008
Rosita de Vries en Willem Falke - 053-455 5588

Beschonken fietser rijdt auto aan

Enschede

Een 50-jarige vrouw uit Enschede reed op 9 mei rond 16.50 uur onder invloed van alcohol tegen een auto op de Beltstraat.

Op 9 mei, rond 16.50 uur, reed een 50-jarige vrouw uit Enschede op haar fiets over de Edo Bergsmastraat. Op de kruising met de Beltstraat gaf zij geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit Enschede en botste met haar fiets tegen de achterzijde van de auto. Zij kwam daarbij ten val en raakte licht gewond. De vrouw bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 970 ugl uit (2.23 promille) De politie maakt proces-verbaal op.
(080587490

Motorrijder zwaar gewond bij aanrijding auto

Ambt Delden

Een 27-jarige motorrijder uit Vorden raakte zwaar gewond toen hij op 9 mei rond 16.45 uur werd aangereden door een auto op de Rijksweg.

Op 9 mei, rond 16.45 uur, reed een 27-jarige motorrijder uit Vorden op de N 346, komende uit de richting Lochem, naar de kruising met de Deldensestraat en de Rijksweg. Hij stopte voor het rode verkeerslicht. Toen hij groen licht kreeg, reed de motorrijder de kruising op met de bedoeling om linksaf te slaan. Op dat moment reden twee tegemoetkomende automobilisten door rood licht. De motorrijder kon de eerste auto ontwijken maar werd daarna door de tweede auto, bestuurd door een 26-jarige inwoner van Hengelo, aangereden. De motorrijder raakte bij de aanrijding zwaar gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De afdeling Verkeersongevallen analyse van Politie Twente doet een technisch onderzoek. Gezien de ernst van de overtreding is het rijbewijs van de 26-jarige automobilist ingevorderd.
(08058802)

Beveiliger overloopt inbrekers

Enschede

Een beveiliger overliep op 9 mei rond 5.50 uur twee inbrekers in een sporthal aan de Zuidkamp. De inbrekers konden door gebruik van geweld ontkomen.

Een 43-jarige vrouw uit Enschede die als beveiliger van een securitybedrijf haar ronde deed op de Zuidkamp, overliep daar twee inbrekers. De inbrekers vielen de vrouw aan met gebruik van aldaar liggende tafelbladen waardoor zij ten val kwam. Hierna werd zij geslagen met een tafelpoot. Hierdoor konden de inbrekers ontkomen.

Signalement dader 1: blanke man, leeftijd rond 24 jaar, lengte ongeveer 1.70, kort donkerblond stekelig haar, vierkant grof gezicht en grof postuur.

Signalement dader 2: blanke man, leeftijd rond 20 jaar, lengte ongeveer 1.60 meter, smal gezicht en tenger postuur en droeg een spijkerbroek en een blouse met blokmotief.
Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie in Enschede op 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem op 0800-7000.
De beveiliger heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie stelt een nader onderzoek in.
(08058455)

"Graffitiartiesten" opgepakt

Almelo

Een 17-jarige jongen en een 18-jarig meisje, beiden uit Almelo werden op heterdaad betrapt toen zij graffiti aanbrachten op een gebouw aan de Sluiskade Zuidzijde.

Op 9 mei, rond 20.40 uur, werden een 17-jarige jongen en een 18-jarig meisje uit Almelo op heterdaad betrapt toen zij graffiti aanbrachten op een gebouw aan de Sluiskade Zuidzijde. De politie hield daar een postactie vanwege meerdere graffitigevallen in deze omgeving. Beide artiesten werden aangehouden en voorzien van een bekeuring.
(08058828)
Alcomobilist botst onder ogen politie

Enschede

Een 34-jarige inwoner van Enschede botste op 9 mei, rond 19.35 uur op de Gronausestraat op een stilstaande auto. Politiemensen waren hiervan getuige. De bestuurder bleek gedronken te hebben.

Op 9 mei, rond 19.35 uur, reed een 34-jarige automobilist uit Enschede met hoge snelheid vanaf de busbaan de rijbaan van de Gronausestraat op, nabij de kruising met de Oostweg. De bestuurder botste daarna in volle vaart tegen de voor het verkeerslicht stilstaande auto van een 27-jarige inwoner van Enschede. Beide auto's raakten hierdoor total loss. De 34-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Ademanalyse wees 665 ugl uit (1.51 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.
(08058817)

Zonder rijbewijs onder invloed

Rijssen

Een 30-jarige inwoner van Rijssen werd op 10 mei rond 0.10 uur betrapt toen hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde waarmee hij een aanhanger trok waarvoor hij geen rijbewijs had.

Op 10 mei, rond 0.10 uur, controleerden agenten een 30-jarige automobilist uit Rijssen terwijl hij met zijn auto een zogenaamde tandem-asser voorttrok. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 350 ugl (0.81 promille) Bovendien bleek dat hij met zijn personenauto met een ledig gewicht van 915 kilo een aanhanger trok met een maximaal laadvermogen van 2000 kilo. Voor deze combinatie is een B-E rijbewijs vereist. De verdachte had geen E rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.
(08058910)

Bromfietsbestuurders moeten rijbewijs inleveren

Goor

Een 23-jarige man uit Goor kon op 10 mei, rond 03.20 uur zijn rijbewijs inleveren toen hij onder invloed van alcohol werd betrapt op zijn brommer op de Kerkstraat.

Op 10 mei, rond 03.20 uur, controleerde de politie een 23-jarige bromfietser uit Goor op de Kerkstraat in zijn woonplaats. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies 490 ugl (1.13 promille)
De verdachte bleek een zogenaamde beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.
(08058952)

Rossum

Op zaterdag 10 mei omstreeks 17.30 uur controleerden politieagenten een 48-jarige bromfietsbestuurder uit Rossum.
De agenten zagen de man rijden op zijn bromfiets op de Oldenzaalsestraat en zijn rijgedrag gaf aanleiding de man te controleren op alcoholgebruik. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,3 promille. Het rijbewijs van de 48-jarige is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (08-059184)

Dronken man laat spoor van vernielingen achter

Almelo

Een 20-jarige man uit Almelo werd op 9 mei rond 23.40 uur aangehouden nadat hij zich op de De Ruyterstraat schuldig had gemaakt aan vernielingen.

Op 9 mei, rond 23.40 uur, hield de politie een 20-jarige man uit Almelo aan, nadat hij op de De Ruyterstraat een aantal vernielingen had gepleegd. Hij had onder andere tegen een auto getrapt, waardoor schade was ontstaan. Nader onderzoek door de politie wees uit dat de man ook nog twee fietsen en een plantenbak had vernield. De vandaal bleek onder invloed van alcohol. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.
(08058888)

Vijf knapen betrapt op diefstal benzine

Enschede

Zondagnacht 11 mei heeft de politie in Enschede vijf personen aangehouden op verdenking van diefstal van benzine uit drie personenauto's.

In de nacht van zaterdag op zondag 11 mei omstreeks 02.30 uur krijgt de politie melding dat een aantal personen aan het Oogstplein auto's openbreekt. Ter plaatse zien zij op de parkeerplaats twee personen lopen. Bij controle blijkt het te gaan om twee Enschedese jongens van 14 en 25 jaar. Tijdens het controleren van hun personalia zien zij nog twee knapen op de parkeerplaats met een jerrycan. Dit zijn een 15-jarige en 20 jarige, eveneens uit Enschede afkomstig. Alle vier worden zij aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Als de politie de auto onderzoekt waarmee de knapen zijn gekomen, blijkt een vijfde verdachte, een 16-jarige Enschedeër, zich in de auto te hebben verstopt. Ook hij is aangehouden en voor verder onderzoek naar het bureau gebracht. (08-059374)

Bromfietser gewond bij aanrijding met lantarenpaal

Nijverdal

Een 21-jarige Nijverdalse bromfietser is bij een eenzijdig ongeval aan de Boomcateweg gewond geraakt en met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Een 18-jarige Nijverdalse vriend, die achter hem reed is aangehouden omdat hij de agenten niet hun werk liet doen.

Op zaterdag 10 mei omstreeks 19.30 uur krijgt de politie in Nijverdal een melding dat een bestuurder van een bromfiets tegen een lantarenpaal is aangereden aan de Boomcateweg en hierbij gewond is geraakt. Ter plaatse treffen zij een 21-jarige man uit Nijverdal naast zijn bromfiets met een flinke hoofdwond aan. Bij de 21-jarige staat zijn 18-jarige vriend die wil beletten dat de politie haar werk doet en dat de 21-jarige naar het ziekenhuis gebracht wordt. Omdat de 18-jarige niet voldeed aan de vordering om zich niet met de zaak te bemoeien, is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 21-jarige is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Getuigen verklaren dat de 21-jarige slingerend over het fietspad reed, de stoep is opgereden en vervolgens tegen de lantarenpaal tot stilstand is gekomen. Van de 21-jarige is bloed afgenomen omdat vermoed wordt dat hij heeft gereden onder invloed van alcohol en/of drugs. (08-059243)

Aanrijding auto met tractor

Haaksbergen

Bij een aanrijding op zaterdag 10 mei is een 32-jarige bestuurder uit Enschede gewond geraakt toen hij met zijn auto frontaal op een tegemoetkomende tractor reed. De 32-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op zaterdagavond 10 mei omstreeks 20.45 uur rijdt een 32-jarige Enschedeër in zijn auto over de Oude Enschedeseweg in Haaksbergen ( is een 60 km weg die niet in twee rijbanen is opgedeeld.) komende uit de richting van Enschede. Van de andere zijde komt een 19-jarige Enschedeër in zijn tractorcombinatie die richting Enschede wil. Als beide voertuigen elkaar bijna genaderd zijn ziet de 19-jarige dat de 32-jarige niet uitwijkt naar de rechterzijde maar zijn weg gewoon vervolgd. Hoewel de 19-jarige zover mogelijk uitwijkt kan hij een frontale aanrijding niet voorkomen. De 32-jarige bestuurder van de personenauto raakt bij de aanrijding bekneld en moet door de brandweer uit zijn auto bevrijdt worden. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De politie Twente is een onderzoek gestart naar de toedracht. (08-059215)

Verdachte carjacking op heterdaad betrapt

Almelo
Op zaterdag 10 mei omstreeks 18.45 uur heeft de politie in Almelo een verdachte aangehouden terwijl hij probeerde de auto te stelen waarvan, hij onderbedreiging met een mes, de sleutels had verkregen.

Op zaterdag 10 mei omstreeks 18.45 uur gaat een 53-jarige vrouw uit Almelo nog even naar de bakker aan de Goeman Borgesiusstraat. Als zij haar auto parkeert wordt zij aangesproken door een man met een mes die haar autosleutels eist. De 53-jarige geeft haar sleutels en belt vervolgens de politie. Als deze ter plaatse komt zien zij dat de verdachte nog bij de auto staat. Hierop kan hij gelijk worden aangehouden. Het blijkt te gaan om een 28-jarige man uit Almelo. De 28-jarige is voor onderzoek in verzekering gesteld. (08-059232)

---- --