Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld in Ede
Publicatiedatum: 2-5-2008 11:28:05

EDE - Een 24-jarige man uit Arnhem is donderdagochtend in Ede aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 19-jarige ex-vriendin. De Arnhemmer zou al eerder naar de woning van zijn ex-vriendin zijn gegaan. Toen de vrouw hem te kennen gaf dat hij moest vertrekken zou hij vernielingen hebben aangericht. Ook zou hij zijn ex-vriendin de keel dicht hebben geknepen en geslagen. Het slachtoffer zag evenwel kans zelf de politie te waarschuwen. Bij de komst van de agenten ging de Arnhemmer er vandoor. De man kon echter na een korte achtervolging te voet worden aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer si aangifte gedaan.
(08-060644)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren opgepakt wegens diefstal bromfiets

Publicatiedatum: 2-5-2008 11:27:27

EDE/LUNTEREN - Door de Edese politie zijn donderdag drie jongeren aangehouden wegens diefstal van een brommer. Het gaat om twee Edenaren van vijftien en achttien en een negentienjarige Lunterenaar. Surveillerende agenten zagen in de nacht van woensdag op donderdag even voor twee uur de negentienjarige Lunterenaar met een bromfiets vanaf het Heuvelsepad het Museumplein oplopen. Daarbij viel het de agenten op dat de jongen de bromfiets met een luide knal tegen een lantaarnpaal gooide. Bij aanspreken merkten de agenten dat de Lunterenaar onder invloed van alcohol was. Volgens zijn verklaring had hij de bromfiets van een onbekende `gekregen'. Aangezien er op de brommer braaksporen zaten werd de Lunterenaar aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. Bij nader onderzoek kwamen ook de twee Edenaren in beeld. Zij werden later aangehouden. De drie bekenden hun aandeel in de zaak en verklaarden de brommer in Lunteren te hebben gestolen. Het trio is na verhoor donderdag vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(08-060562)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren aangehouden na diefstal `ijsje'

Publicatiedatum: 2-5-2008 11:26:49

WAGENINGEN - De politie van Wageningen heeft vrijdagochtend vroeg op de Stadsbrink vijf jongeren aangehouden wegens diefstal. De vijf, twee Wageningers van achttien, een zestienjarige Bennekommer en twee achttienjarige inwoners van Leeuwarden, bleken aan de haal te zijn gegaan met onder meer een reclamebord in de vorm van een ijsje. Ook werd bij het kwintet een vlag aangetroffen. Getuigen zagen dat de jongens rond kwart over vijf op de Gerdesstraat het `ijsje' oppakten en ermee vandoor gingen. Gewaarschuwde agenten zagen de vijf even later lopen op de Stadsbrink en grepen ze in de kraag. De eigenaar van de zaak, waar het reclamebord was weggehaald, heeft aangifte gedaan. (08-060883)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zestal auto's bekrast in Wageningse straat

Publicatiedatum: 2-5-2008 11:26:10

WAGENINGEN - Op de Talmastraat in Wageningen zijn donderdagmiddag zeker zes auto's bekrast door onbekenden. Een van de gedupeerden ontdekte rond half vijf dat zijn auto schade had opgelopen doordat de lak bekrast was. Later bleken er in dezelfde straat nog zeker vijf auto's op soortgelijke manier te zijn beschadigd. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Alle gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan.
(08-060732)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---