Gemeente Soest

Oude Ambachtenmarkt

Datum: 15/04/2008

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving:

Oude Ambachtenmarkt gaat wel door

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van de stichting Markt Oude Ambachten en de gemeente Soest, gaat de Oude Ambachtenmarkt donderdag
1 mei wél door. In gezamenlijk overleg is een oplossing gevonden om toch op korte termijn maatregelen te treffen waarmee de verkeersveiligheid en toegankelijkheid voor de hulpdiensten worden gewaarborgd.

Eind vorige week leek het erop dat de Soester Oude Ambachtenmarkt die jaarlijks een groot aantal bezoekers trekt, niet door kon gaan. Om een veilig verloop te kunnen garanderen, waren aanvullende (verkeers)veiligheidsmaatregelen nodig die op korte termijn onuitvoerbaar leken.

Zowel de stichting Markt Oude Ambachten als de gemeente Soest vonden dit bijzonder jammer omdat de markt de afgelopen jaren is gegroeid tot een aantrekkelijk en feestelijk evenement voor de inwoners van Soest, Soesterberg en voor bezoekers van buiten Soest.

Met extra inzet van de organiserende stichting en de gemeente, is een manier gevonden om uitvoering te geven aan het alternatieve verkeersplan dat is opgesteld in overleg met de politie. Zo kan het evenement toch - op een veilige manier - doorgaan.

Hoewel het spijtig is dat er in eerste instantie zoveel verwarring is ontstaan waardoor de markt bijna werd afgeblazen, zijn de stichting Markt Oude Ambachten en burgemeester Noordergraaf, die als portefeuillehouder verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid, blij dat er een oplossing is gevonden.

Na het evenement zal een evaluatie plaatsvinden zodat bij de organisatie voor 2009 de (verkeers)veiligheid in een vroeger stadium kan worden meegenomen in de planvorming.

.