Roger Rassin Chef de Cuisine Restaurant La Rive

14/02/2008 15:23



B.V. Amstel Hotel Maatschappij



Per 1 mei 2008 start Roger Rassin als Chef de Cuisine van Restaurant La Rive, het met een Michelin ster bekroonde restaurant van het gerenommeerde Amstel Hotel. Rassin is sinds 1998 werkzaam als Chef-kok bij restaurant Cordial in Oss, dat eveneens een vermelding heeft in de Michelin gids. Hij volgt Edwin Kats op die zich momenteel concentreert op een nieuwe stap in zijn carrière.

Hendrik Bosch, General Manager van het Amstel Hotel: "Ik ben zeer verheugd Roger Rassin als talentvolle en waardige opvolger van Edwin Kats in ons team op te nemen. De uitdaging zich in de hoofdstad te vestigen is er een die hij zeker aankan. Zijn stabiele loopbaan - drie banen in de afgelopen vijftien jaar - en een geweldige reputatie in culinair Nederland maken hem de juiste kandidaat om La Rive te leiden. Wij zien de toekomst met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet."

Rassin begon zijn carrière in 1991 bij restaurant De Winselerhof in Landgraaf te Limburg. In 1993 trad hij als Chef de Partie in dienst bij restaurant La Rive. Onder de vaardige leiding van Robert Kranenborg werd hij gepromoveerd tot Sous-Chef. Hij vervolgde zijn carrière bij Hotel Restaurant Lauswolt in Beetsterzwaag te Friesland. In 1998 werd hij Chef-kok bij Hotel De Weverij/ Restaurant Cordial, dat in 2002 met een Michelin ster bekroond werd.

Restaurant La Rive is sinds juli 2007 lid van het culinaire samenwerkingsverband Alliance Gastronomique. Recentelijk behaalde La Rive de vierde plaats in de Top 500 van de Lekker Restaurantgids 2008 en werd uitgeroepen tot het beste restaurant van Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Restaurant Cordial bekleedt de vijfde plaats in deze toonaangevende ranglijst.