Itteren

30-apr-2008, Han Hamakers

De gemeenteraad heeft onlangs besloten dat enkele wegen in het Hartelsteinderveld aan het openbaar verkeer worden ontrokken. Het betreft dan o.a. het Bundervoetpad en de Hartelsteinderveldweg. De Dorpsraad heeft zich al jaren lang hard gemaakt voor alternatieve routes. Over deze wegen leiden namelijk verschillende druk bereden recreatieve fietsroutes zoals de Maasdalroute en de Grensmaasroute. Lange tijd zag het er naar uit dat dit geen resultaat zou hebben.

Inmiddels hebben we echter van de stadsdeelleider Albert Albers bericht gekregen dat een dezer dagen de weg aan de Bundense kant van het Julianakanaal wordt gerepareerd om als fietspad te gebruiken. Kuilen worden dichtgemaakt, ter hoogte van het kamp moet iets meer gebeuren maar daar wordt nog met de gemeente Meerssen over gepraat. Verder denkt men ervoer om later het hele fietspad van een nieuwe laag te voorzien waardoor het er allemaal beter komt uit te zien.

Als Dorpsraad zijn we erg blij met deze oplossing. Wij waren namelijk helemaal niet gelukkig met de eerder geplande omrijroute via Meerssenhoven. Dat is een gevaarlijke en druk bereden weg die moeilijk te combineren valt met recreatieve fietsroutes.