013 Tilburg

Hardcore4life meets Mania op Koninginnenacht in 013

TILBURG, 18 FEBRUARI 2008
Hardcore4life meets Mania, de ontmoeting zal plaatsvinden op dinsdag 29 april, oftewel Koninginnenacht 2008. Zeven uur lang zullen vette hardcore beats knallen uit de speakers van 013 te Tilburg. De locatie waar, op deze datum traditiegetrouw Hardcore op het menu staat, is dit jaar wederom the place to be voor hardcore minded people. Hardcore4life werd geboren in 2001 en is daarmee het oudste Hardcore concept in de molen van b2s. Het evenement komt oorspronkelijk uit Rotterdam maar heeft al op diverse plaatsen zijn sporen nagelaten. Mania, tevens een lang lopend en succesvol Hardcore concept, werd zag net zoals H4L in 2001 voor het eerst het levenslicht. In navolging van Hardcore4life meets Darkness4life afgelopen jaar zal Hardcore4life dit keer de degens kruisen met het Tilburgse Mania. Twee feesten die zeer gewaagd zijn aan elkaar voegen zich nu eenmalig samen. Verwacht drie areas vol dampende en pompende Hardcore, Early Hardcore en Local heroes. Daarnaast kan je even uitblazen in de chill out en relax room.
Op deze speciale editie van Hardcore4life meets Mania zullen Paul Elstak en Nosferatu voor een zeer zeldzame battle tegen elkaar weg te zetten. En dat dat beuken wordt staat vast, want deze 2 Hardcore helden van Offensive en Enzyme records zijn zeker aan elkaar gewaagd. Daarnaast zal de Italiaan Mad Dog komen voor een stevige Hardcore set en zal Evil Activities live on stage de 013 laten trillen op zijn grondvesten. In de 2e area kun je genieten van de lekkerste Early Hardcore platen, die Rob, JDA, Kristof, Vince, Noizer en Panic je zullen voorschotelen. De 3e area staat in het teken van lokale artiesten die vooral bekend zijn in de regio Tilburg. Zo is Hyperactivo onder andere de resident van de Zino en stond Syco Illness ook op Masters of Hardcore 2008.
Kaarten voor deze Koninginnenacht editie kosten 20,- en zijn vanaf 23 februari te verkrijgen via www.ticketonline.nl en alle voorverkoopfilialen van de Ticketbox, waaronder de Free Record Shops.

Exclusieve show Chris Cornell
TILBURG, 12 FEBRUARI 2008
Met trots heten we Chris Cornell (1964) weer en uiteraard van harte welkom in ons popcentrum. Weer, want velen herinneren zich de indrukwekkende show van de voormalige Soundgarden zanger en gitarist met Audioslave.

Chris Cornell was nog kok toen hij in 1984 - in eerste instantie als zanger én drummer de eerste stappen in de rockwereld zette. Zittend in zijn geval. Soundgarden, de band in kwestie, werd als snel één van de grondleggers en vaandeldragers van de grunge. Met leden van Pearl Jam, die eerder actief waren in Mother Love Bone, bracht hij later een ode aan de overleden bandleider Andrew Wood. Onder de naam Temple Of The Dog scoorden ze een reuze hit met het imposante Hunger Strike. Met Soundgarden nam Cornell opvallend genoeg niet alleen succesvolle albums op, waaronder Badmotorfinger, Superunknown en Down On The Upside, maar tevens in de underground gewaardeerd en vooral briljant werk. Soundgarden ging in 1997 uit elkaar en twee jaar later kwam Euphoria Morning uit. Opgenomen en deels geschreven met Alain Johannes en Natasha Shneider van de band Eleven die later Queens Of The Stone Age een paar hits zouden bezorgen. In 2001 werd Chris gevraagd door de drie overgebleven leden van Rage Against The Machine voor de band Audioslave. Het viertal bracht twee albums uit en tourden meermaals rond de wereld. Cornell vertolkte in 2006 de titelsong van de James Bond-film Casino Royale: You Know My Name. Dit nummer staat ook op zijn recente album Carry On. Dit schijfje kwam in Amerika zelfs op de 17de plaats! Sinds vorig jaar staan er weer een aantal Soundgarden-nummers op de setlist, en niet de minste. Wat dacht je van Spoonman en Rusty Cage, ooit wonderschoon en beeldend vertolkt door Johnny Cash zaliger?

Chris Cornell | maandag 23 juni | aanvang 20.00 | zaal open 19.00 uur | entree 35,00 (excl. 4,10 serv. kosten) | De voorverkoop loopt.

Brabant Party sluit tv-seizoen af in 013 op 4 mei
TILBURG, 22 JANUARI 2008
Acht keer per jaar worden voor het Brabantse hitfeest Brabant Party tv-opnamen gemaakt door Omroep Brabant TV. Het televisieseizoen wordt dit jaar in 013 afgesloten op zondag 4 mei a.s. met het Brabant Party Mega Spektakel. Dit evenement komt in plaats van de eerder aangekondigde Brabant Party TV-opname van zondag 30 maart. Eerder gekochte kaarten voor de TV-opname van zondag 30 maart zijn geldig voor zondag 4 mei. Wie er komen optreden op zondag 4 mei? Je leest spoedig wie de Brabantse crème de la crème met hitpotentie vormen. BRABANT PARTY MEGA SPEKTAKEL | ZONDAG 4 MEI 2008 | DOMMELSCH ZAAL/ AANVANG 14.00/ ZAAL OPEN 13.00 | ENTREE 12,50 EURO/ 2,15 SERVICEKOSTEN | VVK GESTART OP 15 DECEMBER 2007

Definitie van Dopeheid 13 (DVD 13): Kleine J & Cartes