Gemeente Haaksbergen

Bebouwing voormalige garage Hilderink De Greune

De aanvankelijke opzet voor het herontwikkelen van de hoek Hengelosestraat/ Veldmaterstraat is fors gewijzigd. De Nota van uitgangspunten die burgemeester en wethouders op dinsdag 29 april hebben vastgesteld gaat uit van het zoveel mogelijk handhaven van het groen op die hoek. Ook het aanvankelijke idee om de hoek te markeren met een gebouw van 7 bouwlagen is verlaten. De nota wordt nog wel eerst voorgelegd aan de gemeenteraad.

Nota van uitgangspunten De Greune

De `houtkoolschets' die samen met de projectontwikkelaar ontwikkeld is op basis van de nu gepresenteerde randvoorwaarden laat zien dat, na sloop van het voormalige garagebedrijf, slechts een klein deel van de rand van het terrein bebouwd wordt. Er komen woningen met de achtertuinen grenzend aan de Stepelerveldweg en enkele woningen die met de achtertuin aan het bedrijventerrein De Greune grenzen. Achtertuinen waarin eventueel ook werkruimte denkbaar is waardoor een overgang ontstaat van het bedrijventerrein naar de woonbebouwing. De woningen worden bereikt via een woonstraat vanaf de Veldmaterstraat.

De ruimte blijft verder vooral groen. Het groene parkje en de doorsteek voor wandelaars en fietsers blijven gehandhaafd, de Veldmaterstraat blijft een groene laan. In de groene ruimte komen nog wel twee appartementengebouwen - met daaronder half verdiept parkeren
- die de hoek een apart accent geven. Zij zijn echter maximaal 4 bouwlagen hoog en dermate ruim gesitueerd zijn dat de ruimte als groen beleefd zal blijven.

Als de gemeenteraad de nota van uitgangspunten heeft vastgesteld kan de houtkoolschets tot een definitief stedenbouwkundig plan worden uitgewerkt dat in een bestemmingsplan vertaald kan worden.