Gemeente Coevorden

Nieuw op de site

Poppenhare en Lootuinen stap dichterbij komst Brede School

De wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden zijn een stap dichterbij de komst van een Brede School. De gemeente Coevorden heeft advies- en managementbureau E&S ingehuurd om het project te starten. De gemeente streeft ernaar om op 1 augustus 2009 te beginnen met de bouw van de school.

De wijken Poppenhare en Lootuinen krijgen met de komst van de Brede School de beschikking over een onderwijsinstelling waar door samenwerking van de verschillende partijen de ontwikkelingskansen van de kinderen worden vergroot en onderwijsachterstanden beter kunnen worden bestreden. In de Brede School participeren waarschijnlijk de rooms-katholieke basisschool Panta Rhei, de protestants-christelijke Mijndert van der Thijnenschool, de openbare basisschool Wilhelmina, kinderdagcentrum Pontes, peuterspeelzaal Pinokkio en de Stichting Kinderopvang Coevorden. Ook zorg- en welzijnsvoorzieningen als de GGD, het consultatiebureau en de stichting Welzijn 2000 hebben aangegeven interesse te hebben zich aan te sluiten.

Landelijk beleid
De gemeente Coevorden sluit met de komst van de Brede School aan bij landelijk beleid. De Tweede Kamer streeft naar zestienhonderd Brede Scholen aan het einde van de huidige kabinetsperiode.