CPNB


Persbericht 29-4-2008
Door Marga Minco en Wim van de Donk
4 en 5 meilezingen gebundeld

De toespraken die Marga Minco en Wim van de Donk houden ter gelegenheid van 4 en 5 mei zijn gebundeld in het boekje Een sprong in de tijd / De bedoeling van bevrijding.

De 4 meilezing zal door Marga Minco worden uitgesproken in De Nieuwe Kerk, voorafgaand aan de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. De 5 meilezing wordt door Wim van de Donk gehouden in Rotterdam, tijdens de Nationale Start van de Viering van de Bevrijding.

Het boekje is een gezamenlijke uitgave van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Stichting CPNB. Een sprong in de tijd / De bedoeling van bevrijding is maandag 5 mei vanaf 12.00 uur te koop in de boekhandel en beschikbaar in de openbare bibliotheken.

Marga Minco werd in 1920 als Sara Menco geboren in een orthodox-joods gezin. Door onder te duiken overleefde zij de Tweede Wereldoorlog - als enige van haar familie. Zij is de auteur van een veelgeprezen oeuvre en won onder andere de Vijverbergprijs, de Annie Romein-prijs en de Constantijn Huygensprijs. In haar lezing neemt Marga Minco ons mee naar zaterdag 4 mei 1940, de laatste maal dat zij haar vader vergezelde op weg naar de synagoge.

Prof. dr. Wim van de Donk is voorzitter van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid en hoogleraar Maatschappelijke Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. In zijn lezing onderzoekt hij de relatie tussen vrijheid en solidariteit.

Een sprong in de tijd / De bedoeling van bevrijding

ISBN 978 90 5965 073 2
Verkoopprijs 7,50 euro