PvdA Rotterdam


Dubbel feest

Di 29 Apr 2008 - Peter van Heemst
Dubbel feest

Het was gisteren dubbel feest: voor Feyenoord, dat de KNVB beker won én voor de Rotterdamse politie die zorgde voor een huldiging zonder problemen.
In het Stadhuis was er een offciële ontvangst. Veel PvdA fractieleden waren daar bij aanwezig. Het hoogtepunt was natuurlijk de balkonscène. Tienduizenden Rotterdammers konden Feyenoord en Van Marwijk toejuichen. Het was prachtig om te horen en te zien. Achter de schermen was enorm veel werk verzet door de politie. De Coolsingel is dé plek om voetbalsuccessen te vieren. Maar het is ook de plek waar in het verleden huldigingen enorm uit de hand zijn gelopen. Dus was er de afgelopen weken veel te doen geweest over de vraag of er wel of geen feest op de Coolsingel gehouden zou kunnen worden als Feynenoord de beker zou winnen. De burgemeester vond een goede tussenweg en dankzij de politie is dat een succes geworden.

Een trotse Matthijs van Muijen met de beker.

De PvdA wil een veilige stad. En dus kijken we altijd kritisch naar de inzet en de prestaties van de Rotterdamse politie. Maar hier is een dik compliment op zijn plaats. Honderden politiemannen en - vrouwen hebben ervoor gezorgd dat tienduizenden Rotterdammers, jong en oud, het feest kregen waar ze recht op hadden. Het was een indrukwekkende revanche op de rellen en vernielingen in het verleden. Als de politie onder moeilijke omstandigheden prima werk aflevert dan geldt maar één motto: petje af.
Namens alle Rotterdammers dus: hartelijk dank.

Zeki Baran met één van de Rotterdamse kampioenen.

Peter van Heemst staat pal achter Bert van Marwijk.

Jong geleerd oud gedaan....

Peter van Heemst is fractievoorzitter PvdA Rotterdam.

Dossier


* Peter van Heemst

OV-verbod voor lastpakken
Peter van Heemst

Foto albums


* Debat: EU-referendum ja of nee?

* Peter van Heemst en Wouter Bos in Delfshaven
* Peter van Heemst Lijsttrekker