Gemeente Maassluis

Overeenkomst voor bouw 149 seniorenwoningen op locatie Schutsluis

ondertekening Vlootschutsluis

Op 28 april ondertekenden de gemeente Maassluis en de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) uit Hoofddorp een overeenkomst voor de realisatie van de bouw van 149 seniorenwoningen aan de R. Hollaan, op de locatie van de gesloopte Schutsluis.

In de ondertekende overeenkomst door burgemeester Koos Karssen en Jos Reehorst namens de SGBB zijn de samenwerkingsafspraken tussen beide partijen vastgelegd en wordt de verkoop van twee stukken gemeentelijke grond aan de SGBB geregeld. De grond betreft de oprit naar de entree van de gesloopte Schutsluis en de zijstraat van de R. Hollaan voor de gesloopte aanleunwoningen. Deze grondstukken zijn een onderdeel van het te realiseren bouwplan.

Plannen voor bouw en inrichting
Het bouwplan bestaat uit 149 seniorenwoningen in verschillende huurcategorieën. De bouwvergunning is op 27 december 2007 verleend. In mei 2008 zullen de bouwwerkzaamheden starten en de bouw duurt naar verwachting ruim anderhalf jaar. Aansluitend zal een inrichtingsplan worden uitgevoerd.
Het inrichtingsplan, dat ook betrekking heeft op de R. Hollaan, wordt door de SGBB in samenspraak met de gemeente en de Maasdeltagroep opgesteld. Volgens de planning van de gemeente en SGBB wordt er nog in 2008 een informatieavond over het inrichtingsplan voor belangstellenden georganiseerd.

Zodra de toewijzingsvoorwaarden voor de 149 seniorenwoningen zijn vastgesteld, zal de SGBB deze voorwaarden bekend maken via de krant en aan iedereen die als belangstellende bij de SGBB geregistreerd staat.

Eerste woonservicezone
De gemeente streeft ernaar in totaal drie woonservicezones in Maassluis te realiseren. De nieuwbouw van de 149 seniorenwoningen betekent het begin van de realisatie van de eerste woonservicezone `Vloot-Schutsluis'.

Een woonservicezone is een (deel van een) gewone wijk waar ouderen of mensen met een beperking de mogelijkheid wordt geboden gebruik te maken van een samenhangend aanbod van zorg- en welzijnvoorzieningen zonder dat men hoeft te verhuizen naar een speciaal wooncomplex of naar een andere woning. Hierdoor blijft hun sociale netwerk in stand.