Groen!

Brussel, 27 april 2008

Groen! steunt verzet tegen verbreding Schipdonkkanaal

Groen! steunt de acties tegen het zogenaamde Seine-Schelde-Westproject (in feite de verbreding en uitdieping van het Schipdonkkanaal en de Stinker en de Blinker). Dit zeer dure project betekent een onaanvaardbare aanslag op het landschap van deze mooie streek en de leefbaarheid van vele kernen. De toeristische activiteiten in de streek zullen hier onder lijden.

Groen! is wel voor een duurzame ontwikkeling van de Zeebrugse haven. Een ontwikkeling die hoge tewerkstelling en een grote toegevoegde waarde met zich meebrengt. Daarvoor is echter de eenzijdige nadruk op de ongebreidelde toename van de containertrafiek het verkeerde spoor. Voor een gematigde toename van de containertrafiek en de afvoer ervan moet volop de kaart getrokken worden van de estuaire vaart.

Aanvullend vraagt Groen! investeringen in de optimalisatie van de bestaande spoorlijn Zeebrugge-Brugge-Gent en van het kanaal Brugge - Gent. De versnelde afwerking van de N31 rond Brugge is zowel voor de verkeersveiligheid als voor een betere doorstroming van belang.

De Groen!groepen van Brugge, Knokke-Heist, Damme, Maldegem, Eeklo, Zomergem en Nevele en Vlaams parlementslid Jef Tavernier zullen vandaag aanwezig bij de vele activiteiten die georganiseerd worden om het Seine-Schelde-Westproject onder de aandacht te brengen.

Jef Tavernier, Vlaams parlementslid