Gemeente Gouda


Lintjesregen 2008 (25-4-2008)

Op vrijdag 25 april ontvangen 24 Goudse inwoners een Koninklijke onderscheiding. Een Gouwenaar ontvangt het lintje in Den Haag en een inwoner uit Deventer ontvangt de onderscheiding in Gouda uit handen van burgemeester W.M. Cornelis.

Mevrouw C.H.M. van der Arend-Barendse (woont in Deventer, krijgt onderscheiding in Gouda)

Heeft buitengewoon veel en belangrijk werk verricht ten behoeve van de MS-patiënten in het Rayon Gouda.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw M.J.N. Backer-Kooiman

Is sinds 1983 vrijwilliger bij de Nederlandse Hartstichting als collectant en wijkhoofd.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer J.C. Bakker

Doet al 40 jaar vrijwilligerswerk in jongeren Sociëteit So What.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer J. Blanker

Is vanaf 1970 betrokken bij en sinds 1980 voorzitter van de tuinvereniging Nieuw-Leven.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw T.W.J. Brandsteder-Wamelink

Is sinds 1979 secretaris van de Kwartaalclub. Dit is een organisatie waar mensen uit het bedrijfsleven, de politiek, de media en andere organisaties elkaar ontmoeten.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer A. Broer

Is van 1967 tot 1983 bestuurslid geweest van de voetbal- en atletiekvereniging Gouda. Daarnaast is betrokkene vanaf ca. 1960 tot heden jurylid voor de 'KNAU' (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie).

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw J.H.P.M. de Bruijn-Nelis

Is al 25 jaar actief als vrijwilligster in het Verpleeghuis Bloemendaal te Gouda.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer A. Cetin

Heeft zich breed ingezet voor de belangen van allochtonen en participatie van allochtonen op stedelijk niveau. Sinds 2001 is hij voorzitter van de Allochtonen adviesraad.

Ridder in De Orde van Oranje-Nassau

De heer E.J. Donk

Is vanaf 1980 begeleider van de Kindervakantieweek. En sinds 1993 is de heer Donk begeleider/organisator van de Oranje Boulevard Speelwinkel op Koninginnedag.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer S.T. Draisma

Is sinds 1996 bestuurslid van de bewonersvereniging 'Watergras' en organiseert vanaf 1987 samen met zijn vrouw de bridgeclub voor buurtbewoners. Daarnaast is hij vanaf 2000 belastingadviseur van de KBO afdeling Gouda en sinds 1975 actief binnen de EHBO-vereniging van Gouda.

Vanaf 1980 organiseert hij diverse activiteiten ten behoeve van de Parochiegemeenschap zoals ouderenvervoer naar de Sint Jozef Kerk in Gouda en sinds 2005 is hij voorzitter van de Stichting Denksportcentrum. Tenslotte is hij lid van de Oudercommissie en lid van de medezeggenschapsraad van de Petrus Canisius Mavo te Gouda.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

En zijn vrouw

Mevrouw C.E.M. Draisma-Ruijgrok

Is vanaf 1999 lid van het NVVH-Vrouwennetwerk te Gouda en vanaf 1993 als vrijwilligster verbonden aan Gouwestad Radio. Zij is ook vanaf 1987 mede organisator bij de Bridge club 'Watergras' en sinds 2003 actief bij de voorbereiding en uitvoering van de Solidariteitsmaaltijden bij de St. Antoniuskerk te Gouda.

Vanaf 1974 tot 1999 heeft betrokkene lesgegeven op de school de Kade in Gouda. Zij gaf kookles aan minder bedeelde kinderen.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer J. Herstel

Is vanaf 1988 vrijwilliger bij het Verzetsmuseum Zuid-Holland.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer J. Hilgers

Is al vele jaren actief binnen de Hervormde gemeente. Van 1981 tot 1988 als ouderling en van 1989 tot 1992 was hij scriba in de St. Janskerk in Gouda. Daarnaast is hij sinds 1991 actief in de Centrale Examencommissie, Vaststelling Examenopgaven.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer A. Joling

Is al zo'n 40 jaar actief als vrijwilliger binnen de gereformeerde kerk. Tussen 1978 en 1982 was hij betrokken bij de bouw van 'De Veste'. Sinds 1982 was hij actief in de functie van kerkmeester (beheer van gebouwen). Vanaf 2002 is hij lid van het dagelijks bestuur en de algemene kerkenraad en is hij voorzitter van Stichting Het Brandpunt te Gouda. Ook was hij van 1986 tot 1998 bestuurslid bij de Stichting voor Protestants Christelijk Voortgezet onderwijs in Gouda.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer M.J.M.A. Laukens

Heeft sinds 1981 verschillende functies bekleed binnen het Regionaal Katholiek Schoolbestuur. Ook is hij al 15 jaar penningmeester bij het Oranje Comitee Gouda, vanaf de oprichting in 1987 tot 1997 bij het Gouds Catharina Gilde, en sinds 3 jaar is hij penningmeester bij de Stichting Gouda bij Kaarslicht.

Ook was hij van 1990 tot 1997 fondsenwerver voor de Stichting Gouda Floreert. Daarnaast is hij actief lid van de Lions Club sinds 1991 en vanaf 2000 is hij ook daar penningmeester.

Voor de RK Parochie H. Antonius van Padua is hij al jarenlang een vrijwilliger achter de schermen.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer F.J. Marcus (ontvangt zijn onderscheiding niet in Gouda maar in Den Haag)

Is sinds 1974 in dienst van de Koninklijke Marine. Zijn verdiensten in verschillende hoofdfuncties gaan ver uit boven hetgeen bij een goede functievervulling kan worden verwacht. Daarnaast vervult hij sinds 1980 op vrijwillige basis een reeks van maatschappelijk relevante, bestuurlijke nevenfuncties op zowel lokaal, regionaal, als landelijk niveau, deels op kerkelijk gebied en deels voortvloeiend uit zijn hoofdfunctie(s).

Ridder in De Orde van Oranje-Nassau (met de zwaarden)

Mevrouw A.E.M. van Os-Bosman

Is sinds 1982 actief als vrijwilliger bij de Goudse Korfbalvereniging.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw M. Ouwerkerk-Roeten

Is sinds 1985 voorzitter van de Ouderen Vereniging 'Ons Belang'; een reisvereniging die dagjes uit en vakantieweken voor ouderen organiseert.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer A.T. Polet

Is van 1973 tot heden als vrijwilliger actief betrokken bij Korfbalvereniging CKV De Jodan Boys, later gefuseerd met de Goudse korfbalvereniging Ter Gouw tot algemene & christelijke korfbalvereniging Gemini.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer N. Smeele

Is al ruim 15 jaar als bestuurslid actief binnen de organisatie Gouda bij Kaarslicht. Daarnaast is betrokkene sinds 8 jaar secretaris van de Stichting Draaiorgel "De Lekkerkerker".

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw A. Steenwinkel-van der Nol

Is in 1968 begonnen met activiteiten voor de katholieke parochie in Gouda Oost. Vanaf eind jaren zeventig lid van de zwemcommissie van de Kring Gouwe Rijnstreek en vanaf 1985 lid van de bewonerscommissie 'Heesterwijk'. Sinds 2000 is zij medewerkster bij de speel-o-theek Piggelmee in Gouda.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw J. Vlot-Paerels

Is vanaf 1984 werkzaam als vrijwilligster in verpleeghuis De Riethoek.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer H.B. Vlot

Is reeds 27 jaar ouderling binnen de Hervormde Kerk en vanaf 2006 secretaris van de Schaakvereniging Messemaker-1847 te Gouda

Lid in De Orde van Oranje-Nassau

De heer A. Yagoubi

Heeft van 1986 tot 1995 als groepswerker bij Stichting Welzijn Gouda een brug weten te slaan tussen jongeren en verschillende bevolkingsgroepen in de wijk Korte Akkeren. Sinds 2001 is hij lid van de werkgroep binnen de Goudse Moskee Nour op het gebied van toezicht veiligheid en vanaf 2002 is hij actief als buurtvader in het buurtvadersproject. En sinds 2002 is hij lid van het wijkteam Korte Akkeren.

Lid in De Orde van Oranje-Nassau