KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

25-4-2008

Koninklijke onderscheiding voor Janny du Bois-Minholts

Vanmorgen is op het stadhuis in Groningen Janny du Bois-Minholts koninklijk onderscheiden. Zij is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding is haar verleend vanwege haar vele activiteiten voor diverse organisaties. Janny is in 1993 benoemd tot bestuurslid van de Noord Nederlandse Watersport Bond (NNWB). In 2004 is de NNWB gefuseerd met het Koninklijk Nederlands Watersportverbond en is verdergegaan onder de naam Watersportverbond District Noord. Janny is als
bestuurslid betrokken geweest bij een aantal algemene zaken en zij heeft zich bij het fusieproces actief ingezet om bij de achterban begrip te kweken voor de fusie.

In 1993 heeft Janny ook de Planologische Commissie Groningen (nu Regioteam Groningen) opnieuw opgezet. Zij heeft vanaf het begin het voorzitterschap van de commissie op zich genomen. Vanuit deze
commissie is in 1999 de nota 'Voortvarend, Watersportvisie 2000 en verder' opgesteld.

Verder is zij actief als vrijwilliger bij de WSV Lauwerszee en de Stichting Colin Archer Memorial Race.
Ze is verder al meer dan 25 jaar betrokken als vrijwilliger bij het zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking en tevens vanuit de KNZB-Kring Groningen zwemofficial bij de zwemwedstrijden.

Het Watersportverbond dankt Janny du Bois-Minholts voor haar inzet en hoopt nog lang van haar inspanningen gebruik te mogen maken.

Het Watersportverbond feliciteert Janny du Bois-Minholts met haar koninklijke onderscheiding.