KNHS


Zoer wint met Lincoln wederom bijrubriek
25 april 2008

GOTHENBURG (KNHS) - Albert Zoer mag dan met Okidoki in de wereldbeker finale voor springruiters iets minder fortuinlijk van start zijn gegaan, in de bijrubrieken staat hij met Lincoln zijn mannetje. Slechts twee combinaties wisten vandaag in een 1.50 m. wedstrijd foutloos te blijven, waaronder Zoer.

De eerste starter in de barrage, Svante Johansson (Zwe) maakte met Classic Lady een springfoutje en toen hoefde Albert alleen maar foutloos te blijven. De ruiter uit het Drentse Echten deed zijn sportieve plicht door toch vol gas over het parcours te gaan. Zoer bleef niet alleen foutloos, maar verbeterde ook nog eens de tijd van Johansson. Derde werd Peter Eriksson uit Zweden met Jaguar Mail. Met deze zege verdiende Zoer 6.750,-- euro.
In deze wedstrijd bracht Ludger Beerbaum ook Coupe de Coeur aan de start. Deze schimmelhengst werd tot voor kort in de internationale springsport uitgebracht door René Tebbel. De sponsor van Ludger Beerbaum, Madeleine Schulze Winter, kocht drie weken geleden deze nu elfjarige hengst aan voor Beerbaum. Ludger reed een beheerste rit, noteerde één springfout en een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. "Ik wil hem in alle rust hier internationaal rijden, zonder spanning op te roepen. Maar duidelijk is wel dat ik denk met dit paard mijn Olympische aspiraties waar te kunnen maken", aldus Beerbaum.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag 1m50 springen:


1) Albert Zoer (Echten) - Lincoln - 0 / 0 - 36.27
2) Svante Johansson (Zwe) - Classic Lady - 0 / 4 - 37.60
3) Peter Eriksson (Zwe) - Jaguar Mail 1144 - 4 14) Harrie Smolders (Lage Mierde) - Riovanna - 12

Meer info zie: www.goteborghorseshow.se
Uitslagen zijn ook live te volgen op: www.scg-nl.nl

Programma:

Vrijdag 25 april: 18.00, 2e kwalificatie
Zondag 27 april: 13.00 uur, 3e kwalificatie - 1e ronde 15.00 uur, 3e kwalificatie - 2e ronde (ca. 20 ruiters) ca. 16.30, prijsuitreiking